Demenes pagasta svētkus svinēja trīs dienas 0

Otrdiena, 16 aug 2016, 12:01 Versija drukāšanai

Demenes pagasta svētkus svinēja trīs dienas
Šogad Demenes pagasta svētki tika svinēti trīs dienas. Svētku tēma bija “Ieskaties un ieklausies Demenes pagastā”. Svētku laikā pagasta iedzīvotājiem un ciemiņiem tika piedāvātas daudzveidīgas aktivitātes, ļaujot ielūkoties Demenes pagasta dabā, cilvēkos, objektos un ieklausīties pagasta skaņās.


Svētki sākās 5.augustā, kad notika koncerts, veltīts Demenes kultūras nama vokālā ansambļa „Aizturi elpu!” 10 gadu jubilejai. Koncerts bija ļoti sirsnīgs, uzstājās jubilāri un viesi no pieciem Daugavpils novada pagastiem - Biķernieku kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Rjabinuška”, sabiedriskā centra "Laucesa" sieviešu vokālais ansamblis "Prieks", Nīcgales tautas nama sieviešu vokālais ansamblis "Dzirkstelītes", Nīcgales tautas nama līnijdeju grupa "Rodeo meitenes", Višķu pagasta vīriešu VA „Mols”, Višķu pagasta jauktais VA „Koransa”, Silenes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Līgaviņas" un Silenes kultūras nama bērnu ritma deju grupa "Tornado". Apsveikuma uzrunas teica arī Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne, Demenes Romas katoļu draudzes pārstāvji, Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika, Daugavpils novada Kultūras centra direktore Inta Uškāne, novada domes deputāts Valērijs Hrapāns un Silenes Romas katoļu draudzes pārstāvji. Pēc koncerta un apsveikumiem visi klātesošie izgāja laukumā pie Demenes kultūras nama un kopīgi debesīs palaida 10 laternas.

 

6. augustā Demenes pagasta svētkus svinēja visas dienas garumā. No rīta Antons Barkovskis organizēja sporta sacensības petankā un citas precizitātes un veiklības sacensības. Tad notika Demenes pagasta pārvaldes komunālā dienesta tehnikas parāde.

 

Darbojās arī vietējo mājražotāju tirdziņš. Tatjana Veļičko, Tatjana Platkova un Vanda Utāne tirgoja dažādu garšu sierus, Tatjana Pļiska - medu, Olga Zaķe gatavoja šašliku, Špaku ģimene piedāvāja kūpinātas zivis.

 

Pasākuma dalībniekiem tika piedāvātas arī dažādas radošās darbnīcas un aktivitātes. Stefanija Semjonova vadīja darbnīcu no šenila kociņiem, Tatjana Lukjanska apgleznoja sejiņas, Viktorija Kiseļova zīmēja ar hennu, Kristīne Lukjanska kopē ar bērniem zīmēja ar pirkstiņkrāsām, Marija Romanovska nodarbojās ar bērniem „Bērnu stūrītī”, kur mazuļiem un viņu vecākiem piedāvāja dažādas sacensības. Elīna Baranovska vadīja foto orientēšanas sacensības „Vai tu pazīsti Demeni?”, kurā uzvarēja Aleksandrs Lukjanovs ar māti Svetlanu. Vladislavs Šmeišs piedāvāja sacensties baļķa celšanā, riepu mešanā u.c. Svētku dalībnieki varēja apskatīties 4 fotoizstādes: „Ieskaties Demenes pagasta dabā”, „VA „Aizturi elpu!” 10 gadu melodija”, „No Zemgales stacijas līdz Zemgales Romas katoļu baznīcai”, „Mani labie darbi”.

 

Īpašu atmosfēru un svētku noskaņu radīja Ilūkstes novada kultūras centra pūtēju orķestra „Sēlija” (vad. D. Ķīsis) uzstāšanās, kas saviļņoja visu sirdis.

 

Pirmo reizi šogad pagasta svētkos piedalījās mednieku kolektīvs „Demene”, kurš prezentēja sava kolektīva darbību ar trofeju un fotogrāfiju izstādi un garšīgu cienastu – zupu un šašliku.

 

Biedrības “Briģenes ezers” locekļi Briģenes ezerā pasākuma dalībniekus un viesus vizināja ar motorlaivu, katamarāniem un laivu.

 

Notika arī svētku koncerts, kurā ar skaistām un skanīgām dziesmām uzstājās Demenes kultūras nama vokālais ansamblis „Aizturi elpu!” (vad. Ņ.Šukste) un Daugavpils ukraiņu kultūrizglītības biedrība „Mrija” (vad. N.Stahovska), ar jaukām dejām – Zemgales vidusskolas kolektīvs (vad. M. Meduņecka) un Demenes kultūras nama deju kolektīvs „Explosion” (vad. V. Gibovska). Koncerts bija ļoti melodisks un bagāts ar Demenes pagasta skaņām.

 

Koncerta laikā tika godināti arī vairāki pagasta iedzīvotāji.

 

Pateicība par ieguldīto darbu lauku attīstības veicināšanā Demenes pagastā, sekmīgu jauno tehnoloģiju ieviešanu un apguvi, par augsto profesionālo prasmi tika pasniegta Tatjanai Platkovai, Jeļenai Elksniņai.

 

Pateicība par ilggadēju, godprātīgu un profesionālu darbu un nozīmīgu ieguldījumu pagasta attīstībā tika pasniegta Olgai Švecovai, Zojai Pastejevai, Olgai Zaķei.

 

Audžubērnu ģimenes - Olga un Genādijs Sizovi un Olga Aleksandrova – saņēma pateicību par aktīvu darbību Demenes pagasta pārvaldes sabiedriskās un kultūras dzīves attīstībā, audžubērnu audzināšanā.

 

Daudzbērnu ģimene - Nadežda un Eduards Rižiji – saņēma pateicību par aktīvu darbību Demenes pagasta pārvaldes sabiedriskās un kultūras dzīves attīstībā, bērnu audzināšanā.

 

Pateicība par aktīvu darbību Demenes pagasta pārvaldes sabiedriskās un kultūras dzīves attīstībā tika pasniegta Elīnai Baranovskai, Margaritai Kostigovai, Stefanijai Semjonovai, Tatjanai Lukjanskai.

 

Svētku turpinājumā visus klātesošos gaidīja aktivitātes no zemessardzes 34.Artilērijas bataljona pārstāvjiem, burbuļfutbols, svētku cienasts – „Demenes” putra - no mūsu saimniecēm - S.Barkovskas, J.Ukstiņas un S.Lazdovskas un mūzikalais atvadu sveiciens no Vjačeslava Savčenko.

 

7.augustā Demenes Romas katoļu baznīcā notika aizlūgums par nākotni. Dievkalpojuma laikā priesteris Vjačeslavs Rosļaks lūdzās par Demenes pagastu, par cilvēkiem, kas dzīvo un strādā pagastā. Dievkalpojumā piedalījās arī Demenes kultūras nama vokālais ansamblis “Aizturi elpu!” (vad. Ņ.Šukste).

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti