Pēdējais zvans novada skolās 0

Otrdiena, 17 maijā 2016, 15:48 Versija drukāšanai

Pēdējais zvans novada skolās
13. maijā skolās skanēja pēdējais zvans. Tas ir brīdis, kad 9. un 12.klašu skolēniem tiek veltīti uzmundrinoši un cerību pilni vēlējumi pirms gaidāmajiem eksāmeniem un izskan pateicības vārdi skolotājiem par kopīgi pavadītajiem gadiem. Daugavpils novadā šajā mācību gadā ir 199 devīto klašu un 139 divpadsmito klašu skolēni.


Ar aizkustinājumu un ar asarām acīs no skolas atvadījās arī Naujenes pamatskolas 9.klases audzēkņi, kuriem nu turpmākās gaitas būs jāpavada citu skolu gaiteņos. Ar muzikāliem sveicieniem devītklasniekus sveica pārējo klašu skolēni.

 

Skolēnus un pedagogus sumināja arī Daugavpils novada domes vadība. Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika, Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne un domes deputāts Juris Livčāns pateicās par paveikto darbu un gūtajiem panākumiem mācību gada laikā.

 

Tika sveikti labākie skolēni – novada olimpiāžu uzvarētāji. Pateicības tika piešķirtas arī skolotājiem, kuri palīdzēja skolēniem sagatavoties olimpiādēm un pētniecisko darbu konkursiem.

 

Naujenes pamatskola šogad kļuva par labāko divos vērtējumos pamatskolu grupā – tā ieguva gan 1.vietu mācību olimpiāžu rezultātu kopvērtējumā, gan 1. vietu interešu izglītības darbā. Par sasniegumiem Daugavpils novada dome piešķīra Pateicības rakstu un naudas prēmiju.

 

Liels nopelns skolas sasniegumiem ir Naujenes pamatskolas 9.klases skolniecei Vitai Kuzmickai, kura šajā mācību gadā ieguva “Gada skolēna” titulu. Vita Kuzmicka saņēma ne tikai godalgotas vietas latviešu valodas un vēstures olimpiādēs novadā, bet arī kļuva par trešo labāko vēsturē republikas līmenī. Vitai gatavoties palīdzēja vēstures skolotāja Inga Čalenko.

 

Vita Kuzmicka skolas dārzā iestādīja ābelīti blakus citu gadu labāko skolēnu stādītajiem kociņiem. Ābelīte, kas turpmāk zaļos un sniegs augļus citiem skolas biedriem, kalpos par skaistu piemiņu no skolas absolventes.

 

“Šodien jūtos neparasti – man pietrūks skolas, katru dienu sastapto cilvēku, skolēnu, skolotāju, skolas noskaņas,” skumji nosaka Vita. “Eksāmeni gan mani nebiedē, esmu gatava. Olimpiādēs esmu iemācījusies savaldīt uztraukumu – tas man palīdzēja arī šodien tik daudz neraudāt.” Vita atklāj, ka viņa, tāpat kā lielāka daļa klasesbiedru, pēc 9.klases plāno turpināt mācības Daugavpils 12.vidusskolā.

 

Ar saviem audzēkņiem skumji atvadīties arī klases audzinātājai Natašai Semjonovai, kura savu klasi raksturo kā saliedētu, disciplinētu un motivētu komandu. “Ar viņiem kopā esmu no 5.klases. Pa šiem gadiem ir bijuši daudz kopīgi pasākumi gan klasē, gan skolā. Katrs no viņiem varēja sevi apliecināt, kā spilgtu personību. Mūs visus vienos kopīgas atmiņas par skolā pavadītajiem laikiem. Novēlu, lai viņiem viss dzīvē izdodas,” tā N.Semjonova. “Es esmu droša, ka viņi labi nokārtos eksāmenus. Skatoties viņu mācību gada rezultātus, biju pārsteigta – gada vidējā balle svārstās ap 8 un 9. Lieliskas zināšanas, kuras, ceru, viņi parādīs arī eksāmenu laikā.”

 

Pēdējam zvanam izskanot, klase gaisā palaida balonus ar saviem sapņiem, cerībām un skaistākajām atmiņām par aizvadītajiem gadiem nelielajā, bet mājīgajā Naujenes pamatskolā, kura nākamgad atzīmēs savu 120 jubileju.

 

Fotogalerija

Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti