Ģimeņu svētki "Savij ap mani gadus" pulcēja 39 novada pārus 0

Otrdiena, 10 maijā 2016, 07:53 Versija drukāšanai

Ģimeņu svētki "Savij ap mani gadus" pulcēja 39 novada pārus
6. maijā Daugavpils novada Kultūras centrā ģimeņu svētkos tika suminātas 39 novada ģimenes, kuras šogad svin savas kopdzīves jubilejas. Pārus svētkos sveica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska un priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins. Ģimenes svētku mērķis ir apliecināt Daugavpils novada iedzīvotājiem, ka ģimene ir viena no pamatvērtībām katra cilvēka dzīvē, mūsu tautas spēka un nākotnes pamats. Svētku ietvaros, kas novadā tiek organizēti jau trešo gadu pēc kārtas, tiek popularizētas ģimeniskās vērtības, apzinātas un godinātas novada stiprās ģimenes.


Pirmie sveikšanai tika aicināts pāris, kas kopā nodzīvojis 20 gadus un šogad atzīmē Porcelāna kāzu gadadienu. Alla un Pāvels Danilovi laulību reģistrēja 1996. gada 23. novembrī Višķu pagasta padomē. Ģimenē izaudzināti 2 bērni. Alla ir čakla saimniece, kurai īpaši izdodas ogu un sēņu konservēšana. Pāvels aizraujas ar tehniku un zivju ķeršanu, labprāt lasa ogas un sēnes.

 

25 kāzu gadadiena šogad ir pārim no Ambeļu pagasta, kas savu laulību reģistrējuši 1991. gada 29. jūnijā un šogad atzīmē Sudraba kāzu gadadienu. Ģimenē aug 2 meitas. Pāris labprāt ceļo, kā arī organizē un vada pasākumus.

 

Pērļu kāzas jeb 30 gadu kopdzīves jubileju šogad svin 5 pāri. Larisa un Viktors Caruki laulību reģistrēja 1986. gada 18. janvārī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni. Larisas vaļasprieks ir kulinārija, bet Viktors brīvos brīžus pavada makšķerējot.

 

Zoja un Vladimirs Ļahi laulību reģistrēja 1986. gada 10. maijā Vecsalienas pagasta padomē. Ģimenē ir 3 bērni un 4 mazbērni. Zoja gatavo garšīgu sieru un audzē ziedus, bet Vladimiram patīk skatītes vēsturiskas filmas.

Inese un Jevgenijs Moisejevi laulību reģistrēja 1986. gada 24. maijā Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni. Ineses vaļasprieks ir adīšana, bet Jevgenijs labprāt dodas makšķerēt.

Ināra un Valērijs Vasiļjevi laulību reģistrēja 1986. gada 16. augustā Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē ir 2 bērni, 3 mazbērni. Ināras aizraušanās ir ziedu audzēšana, bet Valērija – makšķerēšana.

Lūcija un Leonids Viļovi laulību reģistrēja 1986. gada 30. augustā Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Izaudzināti 6 bērni, aug 3 mazbērni. Viļovu pāra vaļasprieks ir dejas.

 

Kopdzīves 35 gadu jubileju svin Jeļena un Ivans Vorobjovi, kas laulību reģistrēja 1981. gada 19. septembrī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Izaudzināti 4 bērni. Jeļena brīvo laiku pavada adot, bet Ivanam garšo asorti ''Laima''. Ivans gan atzīst, ka konfektes viņš labprātāk ēd, daloties ar sieviņu.

 

Kopā 35 gadu garumā ir arī Anna un Jevgenijs Ļipatovi, kas laulību reģistrēja 1981. gada 6. novembrī arīdzan Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Izaudzināti 2 bērni. Annai patīk šūt, gatavot un strādāt dārzā. Savukārt Jevgenijam patīk nodarboties ar tehniku un lauksamniecību.

 

37 gadus plecu pie pleca kopā ir Jeļena un Boriss Papkoviči, kas laulību reģistrēja 1979. gada 20. oktobrī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināts 1 bērns. Jeļenas aizraušanās ir krustvārdu mīklas, bet Borisam prieku sagādā muzicēšana.

 

Rubīna kāzu jubileja šogad svinama 3 novada pāriem.

Tatjana un Leonīds Gornovski laulību reģistrēja 1976. gada 24. janvārī Vitebskas apgabalā Baltkrievijā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni, aug 3 mazbērni. Tatjanai rūp mājas labiekārtošana un dārzeņu audzēšana, bet Leonīds interesējas par datortehniku.

Marina un Akims Konovalovi laulību reģistrēja 1976. gada 6. martā Līksnas ciema padomē. Ģimenē izaudzināti 3 bērni, aug 6 mazbērni. Marina aktīvi darbojas Līksnas pagasta aktīvo sieviešu apvienībā “Saules taka”, bet Akims labprāt lasa un aizraujas ar jaunākajām IT tehnoloģijām.

Nadežda un Ivans Korotkovi laulību reģistrēja 1976. gada 8. maijā Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni, aug 3 mazbērni. Nadeždas vaļasprieki ir floristika, bet Ivana – traktori un automobiļi. Abiem patīk ceļot pa Latviju.

 

41. kāzu gadadienu atzīmē Eleonora un Henriks Baiki, kas laulību reģistrēja 1975. gada 22. novembrī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni un aug 2 mazbērni. Eleonoras vaļasprieks ir kulinārija, bet Henrika aizraušanās ir taures spēle un zirgi.

 

42 gadus kopā nodzīvojuši Anna un Rūdolfs Vingri, kas laulību reģistrēja 1974. gada 22. jūnijā Pilskalnes ciema padomē. Ģimenē izaudzinātas 2 meitas un aug 3 mazbērni. Laulātā pāra aizraušanās ir ceļošana – pagājušajā gadā realizēts ceļojums uz Meksiku. Annai patīk adīt, bet Rūdolfs sapņo uzkonstruēt lidaparātu.

 

44 kopdzīves gadus svin Valentīna un Konstantīns Belovi, kas laulību reģistrēja 1972. gada 30. decembrī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni un 2 mazbērni. Konstantinam patīk sēņot, stādīt kokus, nodarboties ar tehniku. Valentīna risina krustvārdu mīklas, fotografē, ada un audzē puķes.

 

Safīra kāzas jeb 45 gadus kopā ir 3 pāri.

Vera un Nikolajs Kuprijanovi laulību reģistrēja Polockā 1971. gada 20. februārī. Ģimenē izaudzināti 2 bērni un 5 mazbērni. Veras vaļasprieks ir gatavošana un ziedi, bet Nikolaja – tehnika.

Marija un Ernests Audzeri laulību reģistrēja 1971. gada 27. martā Vaboles pagastā. Ģimenē izaudzināts 1 dēls, 3 meitas, 4 mazdēli un 4 mazmeitas. Ernesta aizraušanās ir makšķerēšana, bet Marijai prieku sagādā kultūras pasākumu apmeklēšana.

Lidija un Vladimirs Morozovi laulību reģistrēja 1971. gada 7. augustā Olaines ciema padomē. Izaudzināti 3 bērni un 6 mazbērni. Lidijai patīk adīt, šūt, lasīt un rušināties dārziņā, bet Vladimira aizraušanās ir tehnika un lasīšana.

 

Nākamie tika sumināti pāri, kas kopā pa dzīves taku iet jau 48 un 49 gadu garumā.

Leontija un Ivans Mihailovi laulību reģistrēja 1968. gada 15. novembrī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināts 1 bērns un mazbērns. Leontijas vaļasprieks ir puķkopība, lasīšana, bet Ivanam darbs ar koku.

Anfisa un Aleksandrs Sidorovi laulību reģistrēja 1967. gada 30. aprīlī Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Ģimenē izaudzināts dēls un 2 mazbērni. Aleksandrs brīvajā laikā skatās televizoru, bet Anfisai ada, kopj puķes un lasa.

Feodora un Ņikita Šersti laulību reģistrēja 1967. gada 9. septembrī Zarasos, Lietuvā. Izaudzināti 4 bērni un 7 mazbērni. Feodorai patīk audzēt puķes, bet Nikitam patīk nodarboties ar dzīvniekiem.

 

Zelta kāzu gadadienas gaviļnieku vidū ir 7 novada pāri.

Veras un Akinfeja Kažohu laulība reģistrēta 1966. gada 5. februārī Krimas apgabalā, Ukrainā. Ģimenē 3 bērni un 7- mazbērni. Viņu kopīgais darbs un aizraušanās ir piemājas saimniecība.

Valentīna un Pēteris Svenči laulību reģistrēja 1966. gada 18. februārī Rožkalnu pagastā. Ģimenei ir 3 dēli, 1 meita un 5 mazbērni. Valentīna ir īsta lauku saimniece, kas brīvajā laikā labprāt ada. Pēterim ļoti patīk pavadīt laiku mežā.

Vera un Vasīlijs Korotkovi laulību slēdza 1966. gada 20. februārī Skrudalienas pagastā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni, 5-mazbērni, un nu jau sagaidīta arī 1 mazmazmeita. Veras aizraušanās ir ziedi un dārzs, Vasīlija sirdslieta ir saimniecības darbi.

Tamara un Jevģenijs Anučkinus apprecējās 1966. gada 29. aprīlī Arhanģeļskā. Ģimenē izaudzināti 2 bērni un 2 mazbērni. Tamaras aizraušanās ir darbs dārzā, bet Jevgenijam –zvejošana.

Veronika un Viktors Biriņi laulību reģistrēja 1966. gada 27. maijā Kastuļinas pagastā. Ģimenei ir 2 dēli un 4 mazbērni. Viktoram patīk sēņot un makšķerēt, bet Veronikai - adīt un gatavot ēst. Pārim patīk uzņemt ciemiņus.

Lidija un Arvīds Kucini laulību reģistrēja 1966. gada 27. augustā Aužguļānu ciema padomē. Ģimenē izaudzināti 2 dēli, 2 mazmeitas un 2 mazdēli. Lidijas vaļasprieki ir kultūras pasākumu apmeklēšana un dārza kopšana, bet Arvīdam patīk lasīt grāmatas. Līdz 2000.gadam aktīvi darbojās amatierteātrī (Arvīds).

Eleonora un Pēteris Lozdas laulību reģistrēja 1966. gada 3. decembrī Kalupē. Pāris var lepoties ar savu kuplo ģimeni – 3 bērniem, 5 mazbērniem, 9 mazmazbērniem un 1 mazmazmazmeitiņu. Eleonorai patīk dziedāt, adīt cimdus un aust segas. Pēteris aizraujas ar namdara darbiem.

 

Tika sumināti arī pāri, kas savas Zelta kāzu gadadienas jau atzīmējuši.

Elvīra un Osvalds Butķevičus kopā nodzīvojuši 51 gadu un laulību reģistrēja 1965. gada 7. novembrī Ilūkstē. Ģimenē izaudzēti 3 dēli, 3 mazdēli un 3 mazmeitas. Elvīrai patīk adīšana un puķkopība, bet Osvaldam - kokgriezumi. Abi daudz lasa, min krustvārdu mīklas.

Uļjana un Ivans Kovaļovi kopā nodzīvojuši 52 gadus un laulību reģistrēja 1964. gada 15. augustā Baltkrievijā, Kļosos. Ģimenē izaudzēti 2 bērni un 2 mazbērni. Pārim patīk darboties vasarnīcā.

Veneranda un Aleksejs Kļavinski kopā ir jau 53 gadus. Laulība reģistrēta 1963. gada 12. janvārī Dubnas pagastā. Ģimenē izaudzināti 2 dēli un 3 mazdēli. Veneranda ir liela grāmatu lasītāja, patīk apkopt dārziņu. Aleksejs prot visus darbus, kas darāmi mājās, bet brīvajos brīžos muzicē.

Jadviga un Georgijs Oščenkovi kopā nodzīvojuši 53 gadus. Laulība reģistrēta 1963. gada 11. maijā Daugavpils rajona dzimtsarakstu nodaļā. Izaudzināti 2 bērni un 4 mazbērni. Ģimene visu savu laiku velta Zemnieku saimniecībai.

Jeļena un Kazimirs Koržeņevski ir kopā 55 gadus un šogad svin Smaragda kāzu jubileju. Laulība reģistrēta 1961. gada 28. augustā Kalkūnes pagastā. Izaudzināti 2 bērni un 3 mazbērni. Ģimene dzīvo vecāku mājā un darbojas siltumnīcās.

Valērija Zdislava un Staņislavs Jurkins ir kopā 56 gadus. Laulība reģistrēta 1960. gada 17. jūlijā Braslavas rajonā. Izaudzināti 3 bērni un 6 mazbērni, aug 5 mazmazbērni. Valērija ir čakla rokdarbniece. Staņislavs ir sabiedrisks un izpalīdzīgs. Aktīvi piedalās Demenes Romas katoļu baznīcas dzīvē.

Anna un Tadeušs Radiševski laulībā nodzīvojuši 57 gadus. Laulība reģistrēta 1959. gada 19. martā Braslavas rajonā. Izaudzināti 2 bērni un 6 mazbērni, aug 2 mazmazbērni. Annai patīk gatavošana un ziedu audzēšana, bet Tadeušam – darbs ar tehniku.

 

3 pāri svinēja savas 59 gadu kopdzīves jubilejas.

Valentīna un Sergejs Amosovi laulību reģistrēja 1957. gada 24. aprīlī Dubnas pagastā. Izaudzināti 2 bērni un 3 mazbērni, aug 3 mazmazbērni. Valentīna labprāt ada zeķes un lasa avīzes. Pāra dzīves moto ir "Tikai cienot un piedodot viens otram var skaisti nodzīvot mūžu un sirdī justies jauniem."

Veronika un Valentīns Garkovski laulību reģistrēja 1957. gada 7. augustā Krāslavā. Izaudzināti 2 bērni un 3 mazbērni, aug 3 mazmazbērni. Veronika aizraujas ar puķkopību, un kopa ar vīru ir kaislīgi lasītāji, kas regulāri apmeklē bibliotēku.

Mirdza un Roberts Mihņonoki laulību noslēdza 1957. gada 25. decembrī Skrudalienas pagastā. Ģimenē izaudzināti 4 bērni un 7 mazbērni. Mirdzai patīk adīšana, bet Roberts labprāt makšķerē, sēņo un ogo.

 

Pasākumu kuplināja Ilonas Kirukas un Enriko Galicka duets, Laucesas pagasta sociālā centra sieviešu vokālais ansamblis “Prieks” (vadītāja Natālija Davidova), sporta deju kluba “Sikspārnis” dejotāji (mākslinieciskā vadītāja Ina Mihailova-Boginiča), Daugavpils novada Kultūras centra vokālās studijas “Stage On” jaunākā grupa (vadītāja Tatjana Larionova), kā arī notika kāzu salona “DIADĒMA” krāšņo kāzu kleitu demonstrācija.

 

Pasākuma izskaņā visi pāri tika aicināti dejot valsi.

 

Fotogalerija

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti