Višķu jaunieši par aizvadīto gadu 0

Otrdiena, 05 jan 2016, 14:34 Versija drukāšanai

Višķu jaunieši par aizvadīto gadu
2015. gads Višķu pagasta gadā ir bijis ļoti aktīvs. Ir noorganizēti pasākumi, kuru laikā tika lietderīgi aizpildīts Višķu pagasta bērnu un jauniešu brīvais laiks. Realizēti divi projekti, kuru laikā tika izgatavots buklets, ar kura palīdzību Daugavpils novada viesi var labāk iepazīt Višķu pagastu, un nometne “Manas piecas maņas- bliežam spēcīgāk”. Šogad Višķu jaunieši piedalījās starptautiskā ERASMUS+ projektā “New opportunities for youth”, kas ļāva jauniešiem ielūkoties starptautiskajā jauniešu nodarbinātības un uzņēmējdarbības lauciņā.


Jaunieši aktīvi darbojās ne tikai iesaistoties aktivitātēs kā dalībnieki, bet arī kā organizatori. Šogad īpaši aktīvi bija mūsu pagasta brīvprātīgie. 47 pagasta jaunieši piedalījās brīvprātīgajā darbā, palīdzot organizēt gan mazus, gan pavisam lielus reģiona nozīmes pasākumus. Īpaši jāuzteic četri Višķu pagasta jaunieši, kuri jau ir saņēmuši valsts nozīmes pateicības rakstus par savu ieguldījumu brīvprātīgajā darbā. Šie jaunieši ir – Agate Jermaļonoka, Agnese Jermaļonoka, Sandis Proms, Jānis Soms! Šo jauniešu degsme un aktīvā rosība sabiedrības labā pulcina ap sevi arī pārējos jauniešu, iedvesmo un motivē.

 

Šis gads iezīmējās arī ar to, ka beidzot Višķu jaunieši ir pietuvojošies savam sapnim- jauniešu centram. Šobrīd Višķu pagasta jauniešu centrs ir ieguvis Višķu pagasta pārvaldes struktūrvienības statusu, kas ļauj pretendēt uz projektu finansējumiem. Višķu pagasta jauniešu centrs atradīsies izglītības programmu īstenošanas vietā Višķu tehnikuma ciemā, kultūras spārna daļā, kur atrodas aktu zāle un vairāki kabineti, kas nākotnē kalpos ne tikai jauniešu centra interesēs, bet arī būs kultūras un sabiedrība centrs visam Višķu pagastam. Šobrīd notiek intensīvs darbs pie finanšu piesaistes un drīz sāksies pirmie remontdarbi, lai jau pavasara vidū durvis vērtu ilgi gaidītais un lolotais Višķu pagasta jauniešu centrs.

 

Kopumā ir jāatzīst, ka ir vēl daudz uz ko tiekties, daudzi sapņi ir ar roku sasniedzami un satverami. Višķu jaunieši atkārtoti pierāda to, ka šos sapņus var satvert, tieši tāpēc arī Višķu jaunieši lauž stereotipu, ka Latgalē neesot jaunās paaudzes. Latgalē ir stipri, spēcīgi, motivēti jaunieši, kuri nākotnē paveiks brīnumu lietas. Šie jaunieši jau tagad spēj sekmēt sabiedrības labklājību ar savu palīdzību, kas tiek paveikts viņu brīvajā laikā. Paldies jums- jaunieši, lai jums labs un panākumiem bagāts jaunais 2016. gads!

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti