Aicinām uz Preiļu novada svētkiem un starptautisko leļļu festivālu Preiļos! 0

Ceturtdiena, 30 jūl 2015, 14:48 Versija drukāšanai

Aicinām uz Preiļu novada svētkiem un starptautisko leļļu festivālu Preiļos!
Preiļu novada svētki šogad iesāksies ar vēl nebijušu notikumu - 1. starptautiskā autorleļļu festivāla „Leļļu vasara Preiļos” izstādes atklāšanu 21. augustā Preiļu kultūras namā. Izstāde apmeklētājiem būs atvērta jau no plkst. 11.00, bet plkst. 15.00 notiks oficiāla izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem. Krāšņās 27 starptautiski atzītu mākslinieku darinātās lelles Preiļu kultūras namā varēs apskatīt līdz 23. augustam. 21. un 22. augustā izstāde būs atvērta no plkst. 11.00 – 19.00. 23. augustā – no plkst. 11.00 – 13.00. Ieeja izstādē paredzēta par ziedojumiem. Uzaicinājumam piedalīties festivālā atsaukušies daudzi starptautiski atzīti leļļu mākslinieki no Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Azerbaidžānas un Nīderlandes, un vairāku mākslinieku vadībā Preiļu Mūzikas un mākslas skolas telpās norisināsies arī meistarklases bērniem.


21. augusts novada svētku pēcpusdienas programmu pie Preiļu kultūras nama ievadīs Preiļu pirmskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” iestudētā teātra izrāde bērniem un ielu deju paraugdemonstrējumi. Vakarā – ballīte jauniešiem un arī visiem pārējiem, kuri jūtas jauni, ar mūzikas grupu “Migla” , “Dabasu durovys” un Green novice” piedalīšanos.

22. augustā jau no paša rīta – plkst. 7.00 – ikvienu interesentu aicinām uz pludiņmakšķerēšanas sacensībām Preiļu parka dīķī. Svētku programmas rīta daļas turpinājums norisināsies dažādās vietās pie Preiļu kultūras nama. Jau no plkst. 9.00 apkārtni ieskandinās Tirgus ielas pārdot un pirkt gribētāji, sāks darboties DBS autoskolas aktivitāšu stacija, E-mobilitātes veicināšanas stends, Baltcom interaktīvais autobuss, piepūšamās atrakcijas bērniem, dažādas radošās darbnīcas. No plkst. 10.00 varēsim vērot un klausīties Preiļu novada tautas mākslas kolektīvu koncertu, Katrīnas Paulas Dīringas koncertprogrammu un muzikālo rotaļprogrammu bērniem.

 

Plkst. 13.00 dosimies svētku gājienā pilsētās ielās, lai pēc stundas satiktos konkursa “Sakoptākā sēta” dalībnieku godināšanā un Viktora Zemgala un Roberta Gobziņa humoristiskajā koncertprogrammā. Plkst. 16.00 tiksimies Preiļu parkā pie mīlestības kalniņa ”Labdarības bumbu rallija” izspēlē un uzvarētāju apbalvošanā, bet vēl pēc stundas baudīsim zibens turnīrus un ūdens atrakcijas Preiļu pludmalē. Pirms desmitiem vakarā aicinām ikvienu uz Preiļu parka estrādi, kur Preiļu novada domes vadība pasniegs Preiļu novada Goda pilsoņa zīmi leļļu māksliniecei Jeļenai Mihailovai.

 

Svētku diena noslēgsies ar vērienīgu pasākumu, vienīgo šogad Latgalē, - plkst. 22.00 aicinām uz pasaules populārāko kino filmu un mūziklu brīvdabas koncertšovu “Tā nav dzīve, tas ir kino”. Pēc šova – zaļumballe, ko spēlēs Dainis Skutelis ar grupu. Biļešu cena uz koncertšovu un balli: iepriekšpārdošanā - EUR 3.00, pasākuma dienā – EUR 5.00, pensionāriem un sākumskolas vecuma bērniem – EUR 3.00. Ja apmeklēsiet tikai zaļumballi, ieejas biļetes cena būs EUR 3.00.

 

Saplānojiet savu nedēļas nogali no 21. augusta līdz 23. augustam Preiļos, jo te virmos svētku noskaņas, jautrība, pozitīvas emocijas un vēl nebijuši pasākumi!

 

Esiet mīļi gaidīti Preiļos – pilsētā, kurā ikvienam tās viesim ir vēlme atgriezties vēlreiz un vēlreiz, lai satiktu sirsnīgos cilvēkus, patīkami pavadītu savu brīvo laiku un atpūstos.

 

Uz tikšanos Preiļu novada svētkos !

 

Autors:Preiļu novada dome

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti