Ar "LMT" atbalstu Daugavpils novadā tiks realizētas četras iedzīvotājiem nozīmīgas ieceres 0

Otrdiena, 09 jūn 2015, 09:59 Versija drukāšanai

Ar "LMT" atbalstu Daugavpils novadā tiks realizētas četras iedzīvotājiem nozīmīgas ieceres
Daugavpils novada domē tika paziņoti četri “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkursa “LMT Latvijai” uzvarētāji. Pateicoties LMT piešķirtajam finansējumam, tiks rīkots Daugavpils novada MTB maratons, Līksnas parkā uzstādīs Mīlestības koku, Nīcgalē izveidos futbola laukumu, savukārt Demenes pagastā iegādāsies skaņu aparatūru.


Apbalvošanas ceremonijā piedalījās LMT viceprezidents Alfs Janevics, Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins, Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika , LMT klientu centra „Daugavpils” vadītāja Edīte Faibuševica un projekta finālisti.

 

“ LMT vienmēr ir bijis svarīgi labas domas pārvērst darbos, tādēļ esam gandarīti atbalstīt Daugavpils novada iedzīvotājiem būtisku projektu īstenošanu. LMT lepojas ar katru, kurš uzņemas atbildību par sava novada attīstību un dara, tādēļ priecājamies par Daugavpils novada iedzīvotājiem, kuri īstenos idejas un uzlabos dzīvi savā pilsētā,” sacīja LMT viceprezidents Alfs Janevics.

 

Projektā “LMT Latvijai” varēja piedalīties ikviens Daugavpils novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona. Projekta mērķis ir sniegt iespēju īstenot iedzīvotājiem nozīmīgas ieceres, padarot sakoptāku vidi, dažādojot sabiedriskās dzīves aktivitātes un veicinot savas pilsētas izaugsmi.

 

“ Daugavpils novadā dzīvo aktīvi iedzīvotāji, un priecājamies, ka ar LMT atbalstu viņiem būs iespēja realizēt savas iniciatīvas. Mēs lepojamies ar ikkatru novadnieku, kurš iegulda savu laiku un enerģiju, lai uzlabotu sabiedrisko dzīvi Daugavpils novadā,” uzsvēra Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins.

 

Pirmajā konkursa kārtā projektus vērtēja LMT un pašvaldības žūrija, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski vietnē lmt.lv/lmtlatvijai un aizpildot balsošanas anketas Daugavpils novada domē, savukārt LMT klienti varēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

 

No 18 saņemtajiem projektu pieteikumiem iedzīvotāju balsojumam tika izvirzīti 17. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, tika noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā balsots vairāk nekā 8000 reižu.

 

Daugavpils novadā “LMT Latvijai” uzvarējušie projekti:

 

Daugavpils novada MTB maratons

 

Daugavpils novada MTB maratonā ikkatrs iesaistīsies aktīvās atpūtas popularizēšanā. Sacensības piesaistīs plašākas auditorijas uzmanību Daugavpils novadam kā aktīvās atpūtas vietai. Velosacensību iniciatīva Daugavpils novadā var būt nākotnes velosporta sacensību rīkošanas pamats, kas veicinās Daugavpils novada atpazīstamību visā valstī un tuvākajās kaimiņvalstīs.

 

Projekta iesniedzējs: Juta Valaine, biedrība „Jubra” 

 

Piešķirtais finansējums: 2000 eiro

 

Mīlestības koks – vieta, kur sastopas laimes mirkļi

 

Līksnas parks kļuvis par iecienītu vietu dažādu atpūtnieku, sevišķi kāzinieku vidū. Kā viens no parka apmeklētāju iecienītākajiem objektiem ir jaunlaulāto mīlestības koks, kurā kāzu dienā iekārt atslēgu, tādā veidā simboliski uz mūžu saslēdzot kopā savas sirdis. Diemžēl šis objekts šobrīd jau ir nolietojies un zaudējis savu skaistumu. Daudzas tur esošās atslēgas jau ir sarūsējušas. Koks vairs nav estētiski pievilcīgs. Projekta ietvaros metālmākslinieks izveidos līdz diviem metriem garu Mīlestības koku ar dažāda lieluma lapiņām un metāla cilpiņām, dažāda garuma zariņiem, kur varēs stiprināt atslēgas. Vecajā kokā esošās atslēgas tiks iestrādātas koka stumbrā, lai jaunlaulātie, atbraucot pēc pāris gadiem, varētu atrast savu atslēdziņu.

 

Projekta iesniedzējs: Sanita Pinupe, biedrība „Līksnas jauniešu kopiena”

 

Finansējums: 1950 eiro

 

Skanīgi pasākumi Demenes pagastā

 

Demenes pagastā dzīvo aktīvi un talantīgi jauniešiem, kuri dalās priekā ikvienā pasākumā. Jebkura pasākuma rīkošanā ir nepieciešama skaņas aparatūra, kas tiks iegādāta projektu konkursa ietvaros. Kvalitatīvas aparatūras neesamība pasliktina norišu kvalitāti un traucē mākslinieku pilnvērtīgu uzstāšanos. Pateicoties projektam, tiksimies skanīgajos pasākumos Demenes pagastā!

 

Projekta iesniedzējs: Demenes pagasta jauniešu biedrība „Demenes stariņi”

 

Finansējums: 1996 eiro

 

Veselīga dzīvesveida popularizēšana Nīcgales kopienā

 

Nāc un dari! Tu to vari!

 

Futbollaukums vajadzīgs,

 

Jaunam, vecam Nīcgalē,

 

Lai var sportot, atpūsties

 

Un uz mājām nesteigties.

 

Datorspēles aizmirstam

 

Un uz laukumu tik skrienam!

 

Projekta mērķis – izveidot futbola laukumu Nīcgales kopienā aktīvā dzīvesveida popularizēšanai un brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošanai.

 

Projekta iesniedzējs: Antija Vēvere, Nīcgales pamatskola

 

Finansējums: 1976 eiro

 

 

Autors:Latvijas Mobilais telefons
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti