Pasniegtas Daugavpils novada “Gada balvas sportā 2018” (VIDEO) 0

Otrdiena, 22 jan 2019, 15:45 Versija drukāšanai

 

Kā ik gadu, jaunam gadam sākoties, Daugavpils novadā tika sumināti pērnā gada augstākie sasniegumi sportā. Daugavpils novada “Gada balva sportā” ir turpinājums novadā jau iemīļotajam konkursam “Sporta laureāts”, un šogad tajā balvas pasniegtas kopumā 12 nominācijās, pierādot, ka Daugavpils novadā ir liels potenciāls sporta attīstībai.

 

Nominācijā “Labākā pagasta pārvalde sporta darba organizācijā” par 1. vietas ieguvēju tika atzīta Naujenes pagasta pārvalde, kas izcīnīja kopvērtējumā augstākos rezultātus novada sporta aktivitātēs, savukārt nominācijā “Gada uzlecošā zvaigzne” starp jaunietēm balva nonāca naujenietes un vieglatlētes Olgas Ignatjevas īpašumā, kas ir Latvijas izlases dalībniece, bet stiprā dzimuma konkurencē šo balvu ieguvis vieglatlēts Mareks Meženiks no Kalupes pagasta, kurš pērn piedalījies Pasaules skolēnu čempionātā krosā, Latvijas čempionātos vieglatlētikā izcīnījis zeltu, divas sudraba un vienu bronzas medaļu un Baltijas valstu čempionātos – sudrabu un bronzu. Lai gan jaunajam talantam vieglatlētika šķiet saistoša, nākotnē Mareks pagaidām neredz sevi saistām savu karjeru ar vieglatlētiku, jo tas neesot ienesīgs darbs.

 

Nominācijā “Gada sportists neolimpiskajos sporta veidos” balva piešķirta jau plašākai publikai pazīstamajam spīdvejistam Jevģenijam Kostigovam no Laucesa pagasta, kurš ir 2018. gada Latvijas čempions spīdvejā, Pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieks.

 

Balvu “Gada sportiste” ieguva Latvijas čempionāta svarbumbu celšanā divkārtēja uzvarētāja un Pasaules čempionāta 11. vietas ieguvēja Viktorija Jevdokimova no Laucesas pagasta, bet par Daugavpils novada “Gada sportistu” balvu saņēmis volejbolists Dmitrijs Meinerts no Sventes pagasta, kurš ir Latvijas U-20 izlases dalībnieks, Eiropas čempionāta volejbolā 2. etapa 2. vietas ieguvējs, Latvijas čempionāta 3. vietas ieguvējs un Latvijas kausa 2. vietas ieguvējs. Dmitrijs intervijā atzina, ka, lai gan novadā ir perspektīvas kvalitatīva sporta attīstībai, viņaprāt, sportam pieejamais finansējums ne vienmēr tiek līdzvērtīgi sadalīts visu sporta veidu starpā.

 

Nominācijā “Gada skolotājs” galveno balvu ieguva Salienas vidusskolas sporta skolotāja Iveta Staltmane, kas pati ir Salienas vidusskolas absolvente un šobrīd visus savus spēkus velta jauno sportistu audzināšanai, bet nominācijā “Gada treneris neolimpiskajos sporta veidos” balva piešķirta svarbumbu celšanas trenerim Ivanam Gaļašam.

 

Nominācijā “Gada treneris” balva tika pasniegta vieglatlētikas treneriem Janai un Dmitrijam Hadakoviem, kuri 2018. gadā sasniedza jaunas virsotnes savā treneru karjerā – viņu sagatavota sportiste pirmo reizi novada vēsturē izpildīja normatīvu un piedalījās Eiropas čempionātā vieglatlētikā. Bet nominācijā “Gada sporta spēļu komanda” par labāko atzīta Daugavpils novada basketbola komanda, kas pērn Latvijas čempionātā izcīnījusi 9. vietu, lai gan populārākais komandu sporta veids novadā esot florbols.

 

Pierādot, ka sports ir mūžīga vērtība un dzīves ritma neatņemama daļa, senioru kategorijā, nominācijā “Gada sporta veterāns”, šogad sumināts tika Jurijs Kopasovs, bet balvu “Mūža ieguldījums sportā” saņēma Daugavpils novada Sporta skolas vieglatlētikas treneris Jānis Petrovskis. Jānis Petrovskis, kurš pērn atzīmēja 70 gadu jubileju, darbam veltījis 52 dzīves gadus, vairums no kuriem pagāja, trenējot jaunos vieglatlētikas talantus un attīstot Daugavpils rajona un novada sportu.

 

Kopumā gan sportisti, gan Daugavpils novada sporta atbildīgie ir lepni par aizvadītā gada sasniegumiem sporta jomā, lai gan visi kā viens uzsver, ka, neskatoties uz milzīgo novada iedzīvotāju sporta potenciālu, kvalitatīvai tā attīstībai joprojām pietrūkst atbilstošas infrastruktūras.

0
Autors:Evika Muizniece

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti