Militāro profesiju diena Ludzas 4.pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” 0

Otrdiena, 28 nov 2017, 14:43 Versija drukāšanai

Militāro profesiju diena Ludzas 4.pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”
Šī gada 22. novembrī, organizētās militāro profesiju dienas ietvaros, Ludzas 4.pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” viesojās Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes robežsargi.


Iestādē valdīja jauks noskaņojums un bija jūtams neparasts satraukums, jo 5-6 gadīgie bērni, kuriem tika organizēts pasākums zināja, ka robežsargiem līdzi būs dienesta suns. Neviltots bērnu prieks bija par dienesta suņa ,,ULTRA” paklausības elementu izpildes demonstrēšanu. Bērni uzzināja, ka arī suņiem ir jāmācās, jābūt veikliem, apķērīgiem.

 

Bērnu priekšstatos militāro spēku pārstāvju uzdevums ir tikai karot un šaut, taču viņi uzzināja, ka robežsargi sargā Latvijas valsts robežu, kā arī sniedz atbalstu un nepieciešamo palīdzību pazudušo cilvēku meklēšanā un glābšanā.

 

Izmantojot interaktīvo tāfeli, bērni noskatījās video materiālus par Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldi, par robežsarga ikdienu, kā arī uzzināja, ka Aviācijas pārvaldei ir savs karogs un himna. Mazie ķipari uzmanīgi vēroja, kā notika bruņoto spēku parāde Rīgā, krastmalā 18.novembrī, kurā piedalījās arī robežsargi.

 

Bērni bija ļoti ieinteresēti un uzdeva daudz jautājumu gan par dienesta suņu apmācībām, gan par to, kas nepieciešams, lai kļūtu par robežsargu. Robežsargi pastāstīja, ka ,pirmkārt, jābūt labām sekmēm un svešvalodu zināšanām, kā arī labai fiziskai sagatavotībai. Robežsargi paslavēja bērnus par to, ka daudzi bērni jau tagad mācās angļu valodu un daudz sporto.

 

Karjeras veidošana var sākties pavisam agri – sākumā domās, radošās rotaļās un darbiņos, kas vienmēr rada prieku un interesi. Uz jautājumu “Kurš gribētu kļūt par robežsargu?” bija ļoti daudz piekritēju. Meitenes bija pārsteigtas par to, ka arī viņas var kļūt par pilotiem. Bērnu priekšstats tika paplašināts par tik populāru un pieprasītu robežsarga profesiju, tās daudzpusību un nozīmību. “Tas ir tik aizraujoši, izaudzis es kļūšu par…”, varbūt tieši šajā pasākumā kādam no bērniem radās sapnis kļūt par robežsargu – pilotu, kinologu u.c.

 

Liela nozīme ir arī vecāku ietekmei. Bērnu vidū bija daudz, kuriem vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi strādā robežsardzē un ar to mūsu bērni īpaši lepojas. Protams, bērnu domas var mainīties, taču ļoti gribētos, lai kādam mūsu audzēknim sapnis kļūt pat robežsargu un sargāt Latvijas valsts robežu piepildītos.

 

Starp pirmsskolas izglītības iestādi “Pasaciņa” un Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldi jau daudzus gadus ir cieša sadarbība. Bērni arī šogad tika aicināti piedalīties zīmējumu konkursā. Ar nepacietību gaidīsim arī Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes atvērto durvju dienas pasākumu.

 

Lielu paldies vēlamies pateikt par aizraujošu pasākumu, sarūpētām dāvaniņām un bērnu spilgtām emocijām!

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti