Iedzīvotāji aicināti pieteikt idejas Daugavpils novada attīstībai 0

Otrdiena, 24 mar 2015, 09:46 Versija drukāšanai

Iedzīvotāji aicināti pieteikt idejas Daugavpils novada attīstībai
Turpinot 2011. gadā sekmīgi aizsākto projektu "LMT Latvijai", "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) sadarbībā ar Daugavpils novada pašvaldību no šā gada 23. marta izsludina pieteikšanos projektu konkursam.


Ikvienam Daugavpils novada iedzīvotājam un patriotam ir iespēja iesniegt projekta ideju, kas ļautu uzlabot sava novada un novadnieku dzīvi.

 

"Veiksmīga Latvijas izaugsme iespējama tikai tad, ja mēs katrs uzņemsimies atbildību par savu valsti, novadu, pilsētu un tuvākajiem. Reizēm vajag tikai mazliet, lai savas idejas pārvērstu darbos. LMT priecājas par katru, kurš uzdrīkstas un dara, tāpēc esam patiesi gandarīti, ka arī šogad varam atbalstīt iedzīvotājus, kuri vēlas uzlabot dzīvi savā pilsētā vai novadā,” uzsver LMT prezidents Juris Binde.

 

Līdz 23. aprīlim ikviens Daugavpils novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuru deklarētā vai juridiskā adrese ir Daugavpils novadā, pašvaldībā var iesniegt projekta pieteikumu, lai īstenotu iedzīvotājiem nozīmīgas ieceres un veicinātu Daugavpils novada izaugsmi. Konkursa uzvarētāji var saņemt no 500 līdz 2000 eiro finansējumu vai līdzfinansējumu. Ar detalizētiem projektu konkursa noteikumiem var iepazīties www.daugavpilsnovads.lv vai portālā www.lmt.lv/lmtlatvijai.

 

“Aicinu Daugavpils novada iedzīvotājus būt aktīviem un radošiem, iesniedzot idejas „LMT Latvijai” projektu konkursam. Šobrīd Daugavpils novads pietuvojies ideālam lauku pašvaldības variantam - ar uzņēmējdarbības, kultūras un izglītības iespējām, attīstītāku infrastruktūru. Šis konkurss ir lieliska iespēja padarīt novada kopējo vidi vēl pievilcīgāku,” saka Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

 

Pirmajā kārtā projektus vērtēs LMT un pašvaldības žūrija, taču otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski portālā www.lmt.lv/lmtlatvijai vai aizpildot balsošanas anketas pašvaldībā. LMT klientiem būs iespēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

 

Šogad "LMT Latvijai" projektu konkursā piedalās Cēsis, Madona, Dobele, Roja, Skrunda, Iecava un Daugavpils novads. Kopš 2011. gada ar LMT atbalstu īstenoti vairāk nekā 80 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti sešpadsmit Latvijas pilsētās un novados, kam LMT atvēlējis vairāk nekā 200 tūkst. eiro. Projekta ietvaros labiekārtotas novadu teritorijas, sakopti vides objekti, pilnveidotas un dažādotas sporta, izglītības, kultūras un citas iespējas, rīkoti pasākumi un sacensības, un īstenotas citas iniciatīvas.

 

Ināra Natarova - tālr: 65476883, e-pasts: inara.natarova@dnd.lv

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti