Projektu metode mācību procesā 0

Ceturtdiena, 15 dec 2016, 09:39 Versija drukāšanai

Projektu metode mācību procesā
Daugavpils Saskaņas pamatskolā veiksmīgi tika īstenoti divi projekti: Erasmus+ projekts “Flipped learning with ICT” (projekta Nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5), kas turpinās arī šajā mācību gadā (projekta koordinatore – skolotāja Tatjana Revina) un eTwinning projekts “Green Missions” (projekta koordinatore – skolotāja Natālija Karpenko).


Abiem projektiem tika piešķirts Eiropas Kvalitātes sertifikāts par lielisko darbu. Tas nozīmē, ka skolotāju un skolēnu darbs tika atzīts visaugstākajā Eiropas līmenī, ko var bez šaubām atzīt par unikālu skolas sasniegumu. Projekts “Green Missions” arī ieguva Nacionālo eTwinning balvu 2016 starptautisko projektu kategorijā.

 

Darbs projektos ir milzīgs ieguvums gan skolai, gan skolēniem, kuri, sadarbojoties ar citiem Eiropas skolu skolēniem un skolotājiem, pilnveidoja angļu valodas zināšanas, ievērojami uzlaboja savas saskarsmes prasmes, ieguva jaunas un vērtīgas zināšanas darbā ar IKT rīkiem. Mūsdienu mācību vidē projektus vairāk cenšas izmantot kā instrumentu mācību procesa stimulēšanai un modernizācijai. Tie skolotājam ļauj dažādot mācību procesu, izstrādājot inovatīvus mācību līdzekļus, mācību metodes un aktivitātes, ļauj aktīvi iesaistīt skolēnus, stimulējot viņu pašmācību, uzlabojot mācīšanas un mācīšanās kvalitāti.

 

Neapšaubāmi, darbojoties projektos, ir jāiegulda ļoti liels un nopietns darbs, tomēr tas ir tā vērts! Tam pierādījums ir zinātniskā teātra “Laboratorium” viesošanās Daugavpils Saskaņas pamatskolā ar aizraujošu priekšnesumu par dažādām dabaszinību tēmām. Šis teātris ir viena no konkursa “Nacionālā eTwinning balva 2016” balvām, ko saņēma pagājušā mācību gada seši veiksmīgākie skolu sadarbības projekti.

 

Skolu finālistu projektu vadītāji piedalījās eTwinning ikgadējā Eiropas konferencē Grieķijā. Šajā konferencē piedalījās vairāk nekā 500 eTwinning skolotāji no visas Eiropas. Skolotāji dalījās pieredzē, meklēja jaunus sadarbības partnerus, piedalījās nodarbībās un citās aktivitātēs par “digitālās pilsonības” tēmu. Eiropas konferencē lielu uzmanību pievērsa tehnoloģiju nozīmei mūsdienu jauniešu dzīvē. Tika uzsvērts, ka tās iesaista skolēnus mācību procesā, motivē strādāt vēl radošāk, ļauj meklēt jaunas pieejas, rast jaunas iespējas un gūt lieliskus rezultātus.

 

Nozīmīgi ir tas, ka projektu metode mācību procesā veicina skolēnu motivāciju mācīties un attīsta svarīgas 21.gadsimta prasmes: kritisko domāšanu, informācijas analīzi un strukturēšanu, viedokļa pamatošanu, sadarbības prasmi, IKT izmantošanu.

 

Paldies skolas direktorei Jeļenai Vucēnai par lielu atbalstu projektu realizācijā Daugavpils Saskaņas pamatskolā!

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti