DLRR vēlas saņemt atbalstu "Altum" programmu ietvaros 0

Piektdiena, 09 dec 2016, 07:30 Versija drukāšanai

DLRR vēlas saņemt atbalstu "Altum" programmu ietvaros
Vilcienu remontētāja AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" vēlas saņemt atbalstu garantiju veidā, kuras šobrīd tiek piešķirtas attīstības finanšu institūcijas "Altum" atbalsta programmu ietvaros, teikts paziņojumā biržai ''Nasdaq Riga''.


Kompānijā informē, ka ''Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca'' ved sarunas ar Ekonomikas ministriju, Finanšu ministriju un Satiksmes ministriju par iespējamo atbalstu un aktivitātēm, kādas varētu tikt realizētas. Sarunu gaitā ir noteikti vairāki iespējamie scenāriji, kādā veidā varētu tikt realizēts valsts atbalsts.

 

""Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas'' vadība un akcionāri izprot esošo situāciju, normatīvo bāzi un saprot, ka (..) tieša valsts garantiju izsniegšana mūsu gadījumā nav piemērojama," teikts paziņojumā, piebilstot, ka dotajā brīdī kompānija redz visu iesaistīto pušu vēlmi rast risinājumu situācijai. Šogad oktobra beigās "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas'' vadība informēja, ka vienošanās ar "Swedbank" attiecībā uz kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, un iespējamo saistību nepildīšanu (defoltu) pret banku nav panākta. Bankas atteikums saistīts ar rūpnīcas finanšu situāciju un bankas pārliecības par pasūtījumu apmēra palielināšanos trūkumu.

 

"Apzinoties atbildību pret valsti, pilsētu, darbiniekiem un viņu ģimenēm, šajā situācijā viena no vecākajiem valsts uzņēmumiem ar 150 gadu vēsturi saglabāšanas nolūkā "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" valde vērsās pie Latvijas Republikas valdības ar lūgumu piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai," iepriekš vēstīja uzņēmuma pārstāvji.

 

Tāpat ziņots, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 11,195 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 54,7% un sasniedza 2,491 miljonu eiro.

 

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

 

"Altum" ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. Attīstības finanšu institūcijas "Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija.

 


0
Autors:BNS
Foto:DLRR

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti