Notiks diskusija “Vai attīstība var būt ilgtspējīga? Kā Tu to redzi?” 0

Pirmdiena, 31 okt 2016, 11:14 Versija drukāšanai

Notiks diskusija “Vai attīstība var būt ilgtspējīga? Kā Tu to redzi?”
3. novembrī plkst. 11.30 Daugavpils universitātē, Parādes ielā 1, 115 telpā, Daugavpilī notiks diskusija “Vai attīstība var būt ilgtspējīga? Kā Tu to redzi?”.


Pasākuma pirmajā daļā spriedīsim par ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanas iespējām un labās prakses piemēriem, savukārt otrajā daļā kopā ar žurnālistu un attīstības jautājumu zinātāju Sandiju Semjonovu vērosim un līdzdarbosimies sociālajā vingrinājumā “Neveiklā sabiedrība. #nupagabet”. Diskusijā aicināti piedalīties valsts un pašvaldību darbinieki, nevalstiskās organizācijas, vietējo kopienu pārstāvji, uzņēmēji, aktīvisti un jebkurš interesents, kam rūp ilgtspējīga Latvijas un planētas nākotne. Pasākumu organizē biedrība “Latvijas platforma attīstības sadarbībai” un Latvijas Pašvaldību savienība.

 

Diskusijā piedalīsies Inese Vaivare, Latvijas Platformas attīstības sadarbībai direktore; Madara Siliņa, LR Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības politikas nodaļas trešā sekretāre; Elita Kresse, Latvijas Pašvaldību Savienības padomniece ārējo sakaru jautājumos; Inga Goldberga, Daugavpils pilsētas domes izpilddirektore; Viktors Gallers, biedrības “Darītājiem” pārstāvis; Viktorija Kozlovska, Zinātkāres centra ZINOO Daugavpils vadītāja; Alexei Homutinin, uzņēmējs www.elementfitness.eu. Dalībnieki dalīsies viedokļos par to, ko ilgtspējīga attīstība nozīmē katram no mums - studentam, uzņēmējam, pašvaldības darbiniekam, nevalstiskās organizācijas aktīvistam, cilvēkam. Runāsim par to, kādas ir konkrētā novada ilgtspējīgas attīstības prioritātes, iepazīsim veiksmīgākos vietējos piemērus ilgtspējīgai attīstībai.

 

Savukārt sociālais vingrinājums “Neveiklā sabiedrība. #nupagabet” ir neordināra un inovatīva satīriska video performance, kas iekustinās pasākuma dalībnieku prātus, piedāvājot interesantu skatījumu uz vienu no svarīgām attīstības tēmām, kura tieši skar arī ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanas procesus visā pasaulē – godīgu starptautisko nodokļu politiku. Vingrinājumu vadīs Sandijs Semjonovs.

 

Iepriekšēja pieteikšanās: līdz 1.novembrim lapasinfo@gmail.com. Vietu un kūciņu skaits ierobežots!

 

Pasākums tiek īstenots ar LR Ārlietu ministrijas un Eiropas Savienības finansiālu atbalstu Latvijas Platformas attīstības sadatbībai īstenota projekta ““Latvijas Platforma attīstības sadarbībai LAPAS” projektam “Eiropas pilsoņu mobilizēšana nevienlīdzības mazināšanai un godīgas nodokļu politikas izvirzīšanai Eiropas attīstības politikas centrā Eiropas gada attīstībai 2015 ietvaros un pēc tā” ietvaros.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti