„HOLI krāsu skrējienā” jautrības un krāsu pietika visiem 0

Trešdiena, 21 sep 2016, 08:55 Versija drukāšanai


Svētdien, 18. septembrī, Daugavpilī pirmo reizi norisinājās „HOLI krāsu skrējiens”. Jau no rīta dalībnieku reģistrācijas vietā Vienības laukumā veidojās rinda, un organizatoriem nācās vērsties pie pieaugušajiem ar lūgumu palaist pa priekšu bērnus, kuriem bija jāstartē pirmajiem.


Gaidot skrējiena sākumu, nevienam nenācās garlaikoties. Gan bērni, gan pieaugušie varēja atrast viņus interesējošu un ikviena spējām atbilstošu nodarbošanos. Norisinājās ielu basketbola sacensības, spēļu zonās ikviens varēja veikt dažādus atjautības, veiklības, izturības un trāpīguma uzdevumus vai iejusties dīdžeja lomā. Daugavpils skrējiens atšķīrās no tradicionālajiem skrējieniem Eiropā ar daudzajām un dažādajām izklaides iespējām.

 

Skrējienā piedalījās 228 cilvēki, no tiem 109 bērni. Pirms starta notika iesildīšanās. Krāsa, ar ko dalībniekus apbēra skrējiena sākumā, vairākos trases punktos un finišā, padarīja skrējienu azartiskāku un jautrāku. Krāsa ir izgatavota, izmantojot miltus ar tiem pievienotām pārtikas krāsvielām. Apkārtējai videi draudzīgās HOLI krāsas nav kaitīgas veselībai un ir viegli nomazgājamas. Mums iepriekš nebija šāda veida skrējiena rīkošanas pieredzes, tāpēc daudzi nožēloja, ka nepaņēma līdzi brilles. Krāsas nevar tikt izmantotas cepšanai, taču tām var būt cits pielietojums, piemēram, šādā skrējienā. Skrējiena dalībnieki guva visspilgtākos iespaidus. Bērnu skrējienā 800 metru distanci apkārt Dubrovina parkam pirmais veica Iļja Zilis.

 

4 km ģimenes distance veda gar Dubrovina parku, pa Daugavas ielu līdz pirmajam rotācijas aplim un tālāk pa gājēju celiņu gar veloparku Esplanādē, Daugavpils Universitātes jaunā korpusa ēku līdz finišam Rīgas ielā. Neatstājot nekādas cerības savam tuvākajam sekotājam, Nikolajs Seņkovs ar rezultātu 13 minūtes 49 sekundes pirmais šķērsoja finiša līniju. Viņš uzrādīja labāko rezultātu arī nesen notikušajā skrējienā „Daugavpils - Mežciems” 5,5 km distancē.

 

„HOLI krāsu skrējiens” tika organizēts ar Daugavpils pilsētas domes un pasākuma sponsoru atbalstu. Tas tika rīkots Eiropas sporta nedēļas ietvaros, kas norisināsies Daugavpilī līdz 23. septembrim. Sporta nedēļas programma ir pieejama pilsētas domes mājaslapā.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti