Gadatirgus apmeklētājiem būs piedāvāta plašu kultūras pasākumu programma un dažādas citas aktivitātes. Savukārt ikviens, kurš iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotājiem ne mazāk kā trīs eiro vērtībā, varēs bez maksas mieloties ar Daugavpils novadam raksturīgajiem ēdieniem Lauku gardumu ielā.
Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem apmeklētājiem piedāvās daudzveidīgu produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.
Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Gadatirgū piedalīsies arī Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.
Ielūkoties Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu "Dabas laboratorija".
Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā, Raiņa ielā 69, - novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs.
Kultūras cienītāji varēs izbaudīt arī svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas Vācu kultūras un tautas mākslas centra trio "Vdohnoveņije" (Iedvesma) no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis "Līksme", folkloras kopa "Dyrbyni", kā arī svētku īpašā viešņa - Olga Rajecka.
Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī ar mērķi sekmēt novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt Daugavpils novada ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus.