AS “Sadales tīkli” pilsētas domē pateicās par sadarbību 0

Otrdiena, 13 sep 2016, 10:28 Versija drukāšanai

AS “Sadales tīkli” pilsētas domē pateicās par sadarbību
9. septembrī Daugavpils pilsētas domē priekšsēdētaja vietnieks Pēteris Dzalbe, izpildirektore Inga Goldberga un struktūvienību vadītāji, kas atbild par pilsētas inženierinfrastruktūras attīstību: Artūrs Džeriņš, Sabīne Šnepste, Inta Ruskule tikās ar AS “Sadales tīkli” pārstāvjiem.


AS “ Sadales tīkli” informēja par izstrādātiem un realizētiem projektiem, kā arī dalījās savos plānos 2017.- 2019. gadu periodam un izteica pateicību pašvaldībai par labo sadarbību projektu realizācijā, kad paralēli pilsētas ielu teritorijā esošās infrastruktūras pārbūvei, tiek veikta gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līnijām. Kā sadarbības labie piemēri tika pieminēti 2016 gada projekti: Jaunas ietves un gājēju tilta pār Šūņu upi izbūve Cietokšņa ielā un Zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūve A. Pumpura un Siguldas ielas rajonā. Šīs sadarbības rezultātā pašvaldības ieguvumi sekojoši: samazinās izmaksas, tiek sakārtotas komunikācijas un notiek savlaicīga un saskaņota projekta realizācija, kā arī protams arī AS “Sadales tīkls” ir ieguvēji: samazinās līnijas atjaunošanas izmaksas un tiek atjaunotas elektrolīnijas.

 

Kopumā pilsētas teritorijā AS “Sadales tīkls” šogad atjaunos un pārbūvēs vidējā sprieguma elektrolīnijas 17 km garumā, izbūvēs jaunas zemsprieguma kabeļu līnijas 69 km garumā un rekonstruēs vai izbūvēs jaunas 11 transformatoru apakšstacijas. Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti AS „Sadales tīkls” šogad turpina elektrotīkla rekonstrukciju un atjaunošanu Daugavpils mikrorajonos „Jaunbūve”, “Ķīmiķi”, “Gajoks”, “Nīderkūni”. Daugavpils mikrorajonos „Jaunbūve”, “Ķīmiķi”, “Gajoks”, “Nīderkūni” turpinās apjomīga zemsprieguma 0,4kV (kilovoltu) un vidējā sprieguma 10kV elektrotīkla pārbūve un rekonstrukcijas darbi norisinās Vidus, Tirgus, Podnieku, Burtnieku, Centrālajā, Jaunajā, Februāra, Arodu, Miera, Puškina, Smilšu, Valmieras, Jātnieku, Mendeļejeva, A.Pumpura, Siguldas, Silikātu un citās pilsētas ielās šo mikrorajonu tuvumā. Lielākā daļa no esošā elektrotīkla, kuru veido gan gaisvadu elektrolīnijas, gan kabeļu līnijas, ir izbūvēta 1961.gadā, tādēļ elektrolīniju pārbūve ievērojami paaugstinās elektroapgādes drošumu un kvalitāti plašam klientu lokam - vairāk kā 4 600 klientiem, to skaitā uzņēmumiem un arī sabiedriskas nozīmes objektiem, piemēram, Daugavpils tehnikumam, Daugavpils Celtnieku profesionālajai vidusskolai, Daugavpils 11. pamatskolai, Daugavpils 20. pirmsskolas iestādei, SIA „Daugavpils ūdens” objektiem, uzņēmumiem SIA „Lattelekom”, SIA „Maxima”, SIA „Vitala”, SIA „Latgales zivis”, SIA „OLVI” poliklīnikai u.c., turklāt elektrotīkla pārbūve nodrošinās iespēju attīstīt jaunus pieslēgumus elektrotīklam un palielināt jau esošo pieslēgumu jaudu. Nozīmīgs iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanas projekts jau ir noslēdzies Daugavas ielā, kur ir veikta vidējā sprieguma 20kV elektrolīnijas pārbūve 3,1 km garumā. Šī projekta ietvaros elektrolīnijas posms gar Daugavas ielu 1,2 km garumā ir pārbūvēts par kabeļu līniju, bet 400 metru garumā jaunizbūvētā 20kV kabeļu līnija šķērso Daugavu.

 

2017. gada AS ‘Sadales tīkls” plāno veikt elektropārvades līniju rekonstrukciju Daugavpils pilsētā: 10kV un 0,4 kV EPL pārbūve: Bauskas , Lielā dārza ielu posmos: no Grodņas ielas līdz Dobeles ielai, no Liepājas līdz Grodņas ielai; no Dobeles līdz Kauņas ielai, Tautas ielu posmos no Kauņas ielai līdz A.Pumpura ielai, demontēt apakšstaciju Nr. 35, Višķu iela 21; SP-100 Jātnieku iela 90, uzlabot Mikrorajona “ Gajoks” elektroapgādes drošumu un likvidēt TP -375 un no jauna izbūvēt 10kV KL no SP-11D līdz TP-393. 2018. gadā plānots pārbūvēt 20kV GVL LN- 220, LN-6082 un LN- 6391. 2019. gadā plānots rekonstruēt Jaunbūves mikrorajonā 0,4 kV līnijas L-7, L-13, L-16 no TP-167.

 

Tikšanās laikā tika pārrunāta aktuāla informācija ar pašvaldības vadību, kā elektroenerģijas patērētāju par SSO tarifu izmaiņām un esošo pieslēgumu jaudām, pieslēguma procesa izmaiņām, efektīvi izmantotu slodzi. Daugavpils pašvaldība tika atzīmēta, kā labs un zinošs klients un atsaucīga pašvaldība ārkārtas situāciju risināšanā. Daugavpils pilsētā kā labas prakses piemērs citām pašvaldībām tika uzsvērts tas, ka elektrolīniju un būvju pārbūves darbi, kur nepieciešams elektrības atslēgums tiek veikti ārpus darba laika, lai netraucētu ierasto darba režīmu pilsētas uzņēmumiem un pašvaldības iestādēm.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti