Pie Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas ierīkos autostāvvietu 0

Ceturtdiena, 25 aug 2016, 16:27 Versija drukāšanai

Pie Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas ierīkos autostāvvietu
Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudze griezās pilsētas Domē ar lūgumu atbalstīt draudzes darbību-labiekārtojot baznīcai pieguļošo teritoriju.


Draudzē pašlaik ir gandrīz četri tūkstoši locekļu, bet nereti dievkalpojumus apmeklē arī ticīgie no tuvākas un tālākas apkaimes. Jēzus Sirds Romas katoļu baznīca nodarbojas ar labdarību un veic arī sociālo darbu vietējās sabiedrības labā – organizē brīvpusdienas, apģērba un dāvanu paciņas, kā arī to sadali trūcīgajiem.

 

Attīstot savu darbību, draudze saskārusies ar apkārtējās nepietiekamās infrastruktūras radītājiem ierobežojumiem: Baznīcas apmeklētājiem it seviški uz svētku dievkalpojumiem nav, kur atstāt automašinās, jo esošā laukuma plānojums nenodrošina pietiekamu stāvvietu daudzumu un līdz ar to tiek pārslogotas pieguļošās ielas, kas dezorganizē satiksmes organizāciju pēc tam. Tādēļ Baznīca vērsūsies pašvaldībā ar lūgumu ierīkot un labiekārtot autostāvvietu pie baznīcas (Baložu ielā 4 un Baložu ielā 3), uzstādīt apgaismojumu baznīcas ēkai, pievedceļam un laukumam.

 

Augustā šis ierosinājums tika skatīts Pilsētbūvniecības un vides komisijā. Iepazīstoties ar Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta sagatavoto prezentāciju „Par apkārtnes labiekārtošanu Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcai”, uzklausot pieaicināto personu viedokļus un draudzes paskaidrojumus, Komisija vienbalsīgi nolēma atbalstīt ieceri labiekārtot apkārtnes teritoriju, paredzot ierīkot autostāvvietas, apgaismojumu, uzstādīt labiekārtojuma elementus un mazās arhitektūras formas Baložu ielā 3, Daugavpilī.

 

Lai uzsāktu labiekārtošanas darbus, starp Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudzi tiks noslēgts līgums par zemes gabala Baložu ielā 3 pārņemšanu bezatlīdzības lietošanā. Lēmumu par līguma slēgšanu apstiprināja deputāti 2016.gada 25.augusta Domes sēdē. Komunālās saimniecības speciālisti gatavo tehnisko dokumentāciju iepirkuma izsludināšanai. Par autostāvvietu izvietošanu Baložu ielu 4, Daugavpilī vēl tiks lemts jautājums atkārtoti, ja tas tiks iegūts pašvaldības īpašumā.

 

Pilsētas pašvaldības šī gada plānos vēl ir izbūvēt autostāvvietas pie Daugavpils Bērnu veselības centra - Cietokšņa ielā posmā no Raiņa ielas līdz 18. novembra ielai un 18. novembra iela posmā no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai, Ģimnāzijas ielā no 18. novembra ielas līdz Raiņa ielai, pie Daugavpils reģionālās slimnīcas, Vasarnīcu ielā 20, pie Valsts ieņēmumu dienesta, Klusā ielā un pie veikala “Maxima”, Alejas ielā 96, atjaunot segumu autostāvlaukumā 18.novembra ielā 319B.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti