Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca svin savu 150. gadadienu! 0

Piektdiena, 05 aug 2016, 15:44 Versija drukāšanai

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca svin savu 150. gadadienu!
2016. gada 6. augustā Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) svinēs savu 150. jubileju kopš tās dibināšanas brīža. Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis, Krievijas un Baltkrievijas dzelzceļa vadības pārstāvji, ministri, kolēģi, partneri un veterāni ir nosūtījuši savus apsveikumus vienam no vadošajiem Latgales reģiona rūpniecības uzņēmumiem.


1866. gadā tika izveidotas Pēterburgas-Varšavas un Rīgas-Orlas dzelzceļa līniju darbnīcas Dinaburgā, lai veiktu lokomotīvju un vagonu remontu. Laiki mainījās – mainījās arī uzņēmuma mērķi, uzdevumi un nosaukums: Dvinskas galvenās dzelzceļu darbnīcas, Rīgas-Orlas dzelzceļa galvenās darbnīcas, Daugavpils tvaika lokomotīvju vagonu remonta rūpnīca, Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca, Daugavpils Valsts dzelzceļa uzņēmums, Valsts akciju sabiedrība „Lokomotīve”, akciju sabiedrība „Lokomotīve”, akciju sabiedrība „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”.

 

Lokomotīvju remonta rūpnīca kļuva par pilsētveidojošu uzņēmumu Daugavpilī, kurā tā ilgajā pastāvēšanas vēsturē strādāja simtiem tūkstošu pilsētas un reģiona iedzīvotāju. Jau 150 gadus DLRR ir viens no vadošajiem pilsētas un reģiona rūpniecības uzņēmumiem. DLRR ir lielākais darba devējs un nodokļu maksātājs, uzticams sociālais partneris, tas dod lielu ieguldījumu Daugavpils un Latgales sociāli ekonomiskajā attīstībā. DLRR ir eksporta-ražošanas uzņēmums. Uzņēmums eksportē savu produkciju uz Krieviju, Baltkrieviju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Vāciju, Kazahstānu, Uzbekistānu un citām valstīm, popularizējot Daugavpils pilsētas vārdu pasaulē. Uzņēmuma devīze – „Gadsimtu tradīcijas – mūsdienīgas tehnoloģijas!” – atspoguļo DLRR stabilitāti. Būdams viens no lielākajiem ražošanas uzņēmumiem Baltijā, kas veic dzelzceļa ritošā sastāva kapitālo remontu un modernizāciju, DLRR pastāvīgi atjauno savu darbgaldu parku un apgūst jaunus mašīnbūves virzienus, jaunus eksporta tirgus.

 

„Latgales reģions var lepoties ar vēsturiskām tradīcijām metālapstrādes nozarē, un Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca kopš sava dibināšanas brīža ir viens no šīs nozares nozīmīgākajiem balstiem,” savā apsveikumā uzsver Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. „Metālapstrādes nozare pēdējos gados ne tikai Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs piedzīvo ievērojamas izmaiņas, meklējot jaunus tirgus un piedāvājot jaunas pakalpojumu un produkcijas ar augstu pievienoto vērtību nišas un iespējas. Šis ceļš, apvienojot 150 gadu profesionālo pieredzi ar jaunām tehnoloģijām un iespējām, ļauj īstenot jaunas idejas, efektīvi izmantot attīstības potenciālu, radīt jaunas darbavietas un veiksmīgi konkurēt ne tikai iekšējā tirgū, bet arī eksporta tirgū. Vēlu uzņēmumam veiksmi, izaugsmi un tālāku attīstību!”

 

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens savā apsveikumā uzsver to, ka „DLRR jau ilgu laiku ir viens no reģionālās uzņēmējdarbības veiksmes stāstiem”.

Savukārt Baltkrievijas dzelzceļa vadītājs Vladimirs Morozovs savā apsveikumā norāda: „Esmu pārliecināts, ka jūs arī turpmāk būsiet mūsdienīga, inovatīva un plaukstoša kompānija”.

 

DLRR stabilās darbības noslēpums slēpjas, no vienas puses, visu uzņēmuma darbinieku augstajā profesionālajā līmenī un godprātīgajā darbā, bet no otras puses – pasūtītāju un partneru uzticībā un efektīvā divpusējā dialogā ar valsts varu.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti