Muzeju naktī Daugavpils muzeju apmeklēja vairāk nekā 5000 cilvēku 0

Pirmdiena, 23 maijā 2016, 14:29 Versija drukāšanai

Muzeju naktī Daugavpils muzeju apmeklēja vairāk nekā 5000 cilvēku
21.maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ar moto “Kad durvis paveras...” tika aizvadīta Starptautiska akcija “Muzeju nakts - 2016”. Mūsu draugu skaits šajā naktī sasniedza kārtējo rekordu – saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, muzeju apmeklēja apmēram 5 100 cilvēku! Vēl 1 200 viesojās muzeja struktūrvienībā – Daugavpils Māla mākslas centrā.


Visa vakara garumā, no plkst.19.00 līdz 00.00, muzeja pagalmā skatītājus priecēja talantīgo skatuves mākslinieku koncerts: mazo izpildītāju konkursa “Pīks un Pīka” noslēguma koncertam sekoja vokālās studijas “Vālodzīte”, deju studijas “STOPTIME V.I.P.Style dance”, A.Boginiča deju skolas audzēkņu, grupas “Breath today”, deju šova grupas “Elegance”, vingrošanas skolas “Harmonija”, flamenko studijas “Un. Dos. Tres”, kā arī Daugavpils 13.vidusskolas vokālās grupas “Wonderlad” un Alises May un citu talantīgo jauniešu priekšnesumi. Visi koncerta dalībnieki saņēma saldās balvas no pasākuma atbalstītājiem: AS “Latvijas Maiznieks”, SIA “Dona”, SIA “Dvinska plus”, SIA “Vilna” un SIA “Latsweets”.

 

Koncerta laikā tika pasniegtas Muzeja Draugu balvas. Šogad tās saņēma: Eleonora Ivanova par Vladimira Ivanova mākslas darbu dāsnu dāvinājumu muzeju Nacionālā krājuma papildināšanai ar vērtīgiem un unikāliem darbiem, Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola par produktīvu radošu sadarbību un aktīvu dalību muzeja rīkotajos pasākumos, kā arī Ambeļu pagasta Kultūras nams par atsaucību, līdzdalību un aktīvu atbalstu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja rīkoto pasākumu organizēšanā.

 

Muzejā spoka pavadībā varēja apmeklēt visas ekspozīciju un izstāžu zāles, ielūkoties keramikas krātuvē un iemēģināt roku radošajās darbnīcās, ko organizēja muzeja darbinieki un mūsu draugi: Daugavpils Reģiona mākslinieku asociācija un Baltkrievu kultūras centrs.

 

No plkst.20.00 līdz 21.00 vairāk nekā 30 komandas aizrautīgi devās muzeja noburto durvju meklējumos. Daudziem izdevās atbildēt uz visiem viltīgiem jautājumiem, par to saņemot apsveikumus un balviņas no noburtās istabas iemītnieka – Muzeja Spoka.

 

Iestājoties tumsai, mazajiem un lielajiem muzeja draugiem bija unikāla iespēja darboties smilšu zīmēšanas darbnīcā, kas izvietojās Muzeja ielā iepretim ieejai muzeja izstāžu zālē. Turpat īsi pēc pusnakts sekoja Muzeju nakts kulminācija – smilšu kino izrāde, ko skatītāji atzinīgi novērtēja ar siltiem un skaļiem aplausiem.

 

Muzejs pateicas pasākuma atbalstītājiem: Daugavpils pilsētas domei, Dizaina un mākslas vidusskolai “Saules Skola”, SIA “Labiekārtošana-D”, Komunālās saimniecības pārvaldei, Latviešu kultūras centram un Latgales plānošanas reģionam.

 

Uz tikšanos Muzeju nakts balvu izlozē, kas notiks 4.jūnijā plkst.15.00 – 16.00 muzeja pagalmā pilsētas svētku koncerta laikā! Izlozē piedalīsies visi, kas sakrāja 8 zīmogu komplektu Muzeju nakts kartēs un iesniedza tās pasākuma norises vietās.

0
Autors:DNMM
Foto:DNMM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti