Pavasaris ienāk pilsētas puķudobēs 0

Trešdiena, 20 apr 2016, 15:15 Versija drukāšanai

Pavasaris ienāk pilsētas puķudobēs
Ielu apstādījumiem ir liela nozīme pilsētas struktūrā. Tie uzlabo ielu vizuālo izskatu un padara komfortablāku atrašanos pilsētā. Kā arī apstādījumus pilsētas vidē izmanto kā ilgtspējīga lietus ūdeņu apsaimniekošanas risinājumu. Arī šogad uzņēmums SIA”Labiekārtošana-D”, kuram ir ilggadējā pieredze šajā jomā, rūpējas par Daugavpils pilsētas ielu, parku un skvēru apzaļumošanu. Uzņēmumam pavasaris iesākās jau februārī, kad tika uzsākta vasaras augu sēšana, jo stādus uzņēmums ekonomisku apsvērumu dēļ audzē pats. Nedēļas sākumā iedzīvotāji varēja novērot aktivitātes Rīgas ielā un Vienības laukumā, kur atrodas puķu dobe Daugavpils ģērboņa veidolā.


Kā pastāstīja ”Labiekārtošana - D” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis, uzņēmuma teritorijā atrodas mūsdienīga siltumnīca, kas dod iespēju nodrošināt visu pilsētu ar dekoratīvo augu un ziedu stādiem. Uzņēmums veic pilnu apzaļumošanas ciklu, sākot ar puķu dobju plānošanu un beidzot ar augu kopšanu. Speciālisti veic darbus gan saskaņā ar pašvaldības pasūtījumiem, gan saskaņā ar privātpersonu pasūtījumiem. Uzņēmumā strādā 90 štata darbinieki, vasaras periodā, kad tiek uzsākta sezona, to skaits pieaug līdz 140 cilvēkiem. Šogad vasaras darbos tiks nodarbināti arī 230 skolēni pēc vasaras nodarbinātības programmas, kuri galvenokārt izpildīs palīgdarbus, kas neprasa augstas kvalifikācijas darbu izpildi. Tādus kā, ravēšana un uzkopšanas darbi pēc pļaušanas.

 

Daugavpilī apzaļumojumam īpaša nozīme tiek pievērsta pilsētas centrālajā daļā, kur tiek veikti stādīšanas darbi satiksmes rotācijas apļos, puķudobēs skvēros un pie iestādēm. Tomēr arī šo pilsētas skaistumu skar vandāļu uzdarbošanās un iedzīvotāju vienaldzība. Pagājušajā gadā tika novēroti daudzi ziedu zādzības gadījumu, kad tie tika zagti izrokot tos no puķudobēm, piemēram, pie dzimtsarakstu nodaļas ēkas, kā arī Rīgas ielā, kur puķudobes bieži vien tiek vienkārši izmīdītas. Tomēr, kā norāda Sergejs Blagoveščenskis, vandālisma jautājumu risināšanā uzņēmums sadarbojas ar municipālo policiju un ar videonovērošanas kameru palīdzību mēģina operatīvi reaģēt uz huligānisma gadījumiem, bet diemžēl ir tādas vietas, kur kameras pagaidām vēl nav uzstādītas un tas apgrūtina policijas darbu.

 

Aicinām iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par vandālisma gadījumiem, kā arī aktīvi piedalīties savu piemājas teritoriju uzkopšanā un apzaļumošanā, jo tikai visi kopā mēs varam rūpēties par savas pilsētas labklājību un skaistumu.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti