“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2015” ir noslēgusies 0

Piektdiena, 05 feb 2016, 07:56 Versija drukāšanai

“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2015” ir noslēgusies
Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta un kopš 2009. gada Latvijas Bibliotekāru biedrības īstenota programma, ko finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Programmas mērķis ir dažādot un pilnveidot publisko bibliotēku iespējas darbā ar bērniem un jauniešiem un veicināt bibliotēkas pakalpojumu izmantošanu jauno lasītāju vidē, tādējādi ietekmējot grāmatniecības procesus un bibliotēku rīcībpolitiku valstī.

 

No 22. līdz 30. janvārim Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs notika lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2015” noslēguma pasākumi, kuros tika aicināti piedalīties visi grāmatu lasīšanas eksperti.

 

Katru gadu šajos lasīšanas svētkos aktīvi piedalās ne tikai bērni un jaunieši, bet arī viņu vecāki. Īpašs prieks par to, ka bērni pirmsskolā un sākumskolas klasēs kļūst par grāmatu ekspertiem - vērtētājiem, un ar interesi turpina to darīt arī vecākajās klases un, protams, lasa grāmatas ārpus šīs programmas.

 

Ik gadu Daugavpils publiskajās bibliotēkās programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” piedalās vairāki simti dalībnieku. Šogad to skaits sasniedza 487.

 

Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” sirsnīgā un radošā atmosfērā notika pasākums “Grāmata un lasītprieks, katram jaunu spēku sniegs!” Literāru baudījumu guva gan pieaugušie ar savām atvasītēm, gan arī pusaudži un jaunieši. Rosīgie un enerģiskie dalībnieki tika iesaistīti literārā uzveduma norisē. Gaismas bibliotēkā “Lielo lasīšanas svētku” pasākumā lasīšanas eksperti priecājās par paveikto un iepriecināja citus, atceroties spilgtākos grāmatās lasītos mirkļus. Pārdaugavas bibliotēkā pasākuma dalībnieki guva gan vērtīgu informāciju pašizaugsmei, gan arī līdzdarbošanās prieku noslēguma pasākumā “6x6”.

 

Ceriņu bibliotēkā rīkotais pasākums „Es lasu, un man patīk!” spēja uzburt nostalģisku atmosfēru – katrs pasākuma dalībnieks tika iesaistīts lasīšanas svētku daudzveidīgajās un radošajās aktivitātēs. Piekrastes bibliotēkā notika aizraujošs ceļojums grāmatu pasaulē “Zied grāmata varavīksnes krāsām”. Dalībnieki dalījās savās pārdomās par izlasītajām grāmatām un atcerējās spilgtākos divvientulības mirkļus kopā ar grāmatu. Piekrastes bibliotēkā tika godināti visaktīvākie lasītāji trijās nominācijās: “Lasīšana”, “Radošums” un „Aktivitāte”. Jaunbūves bibliotēka pārsteidza savus ekspertus pasākumā “Grāmatu grozs - 2015”. Ar lielu aizrautību programmas dalībnieki izzināja grāmatu brīnumaino, mierinošo, iepriecinošo un pat dziedinošo spēku.

 

Katrs grāmatu lasīšanas eksperts saņēma pārsteiguma balvas par centību, piedalīšanos, zinātkāri un ieguldīto darbu.

 

Sirsnīgs paldies visiem grāmatu lasīšanas ekspertiem, lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” atbalstītājiem un entuziastiem gan ģimenēs, gan skolās!

 

Lai brīnumainā un aizraujošā grāmatu pasaule dod Jums spēku jauniem darbiem un idejām!

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti