Laiks aizpildīt “Drosmes kasti” 0

Pirmdiena, 09 nov 2015, 10:28 Versija drukāšanai

Laiks aizpildīt “Drosmes kasti”
Uzņēmums Dautkom ceturto reizi rīko akciju “Drosmes kaste”, kuras mērķis ir savākt rotaļlietas un suvenīrus, kuri tiks nodoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 20.nodaļas (Rīga) pacientiem – bērniem, kuri cīnās ar onkoloģiskām slimībām.


Akcija startēja 5.novembrī un turpināsies līdz otrdienai, 22. decembrim. Janvārī visas savāktas rotaļlietas tiks nogādātas slimnīcā.

 

Atgādināsim, kā viss sākās. Par “Drosmes kasti” uzzinājām no rīdzinieces Marinas Stoļarovas. Viņa cīnījās par dēla veselību (zēnam bija ļaundabīgs audzējs, operācija bija veiksmīga un šobrīd viņš ir vesels), izveidoja labdarības organizāciju, ideju par “Drosmes kasti” aizgūstot no Krievijas aktrises un fonda “Dāvā dzīvību” līderes Čulpanas Hamatovas. Ikviena slimība vienmēr ir pārbaudījums, bet īpaši daudz spēka nepieciešams bērniem, kuriem ir onkoloģiskās slimības un kuriem jāiztur injekcijas, punkcijas, ķīmijterapiju. Šīs procedūras bieži glābj pacientu dzīvības, bet mazajam cilvēciņam tik grūti pārvarēt bailes un saglabāt labu garastāvokli, kas nepieciešams, lai atveseļotos.

 

Mēs varam palīdzēt bērniem! Tas ir liels prieks – pēc procedūras saņemt balvu: skaistu rotaļlietu vai kādu jauku suvenīru no “Drosmes kastes”. Mūsu uzdevums ir aizpildīt šo kasti.

 

Uzmanību! Rotaļlietām jābūt mazām un pilnīgi jaunām – bērniem ir ļoti vāja imunitāte. Kategoriski neder mīkstās rotaļlietas vai tādas, kuras satur sīkas detaļas un elementus no stikla. Nedrīkst aizmirst par bērnu drošību – mazie pacienti ir sākot no 8 mēnešu līdz 12 gadu vecumam. Ideāli derētu šādas rotaļlietas:

 

• Vienkāršas puzles ar lieliem detaļām;

• Mazas lelles un automašīnas;

• Mazas dzīvnieku u.c. figūriņas;

• Pirmsskolas vecuma un sākumskolas bērniem – nelielas grāmatas;

• Zīmuļi, lineāli, pildspalvas ar multiplikācijas filmu varoņu attēliem;

• Bērnu maskas;

• Krāsainie baloni un ziepju burbuļi;

• Bērnu kosmētika, spoguļi;

• Citas interesantas un nelielas rotaļlietas.

 

Uzņēmums Dautkom, laikraksts «СейЧас» un portāls grani.lv ceturto gadu atbalsta šo iniciatīvu un aicina daugavpiliešus piedalīties akcijā. Palīdzot aizpildīt “Drosmes kasti”, jūs, no vienas puses, iepriecināsiet bērnu, bet, no otras, atvieglosiet dzīvi bērna vecākiem, kuri varēs iegādāties kaut ko citu, kas bērnam arī ir ļoti nepieciešams.

 

Rotaļlietas tiek pieņemtas uzņēmuma Dautkom galvenajā ofisā (Jelgavas ielā 1B, Daugavpilī).

 

Sestdien, 19. decembrī, plkst.12.00 tirdzniecības centrā Ditton Nams sāksies svētku uzvedums ar Salaveča un Sniegbaltītes piedalīšanos, kura laikā arī būs iespēja ziedot rotaļlietas. Piepildīsim mūsu sirdis ar žēlsirdību, bet “Drosmes kasti” – ar rotaļlietām.

 

Un nobeigumā nedaudz par ko citu. Mūsu laikraksts jau stāstīja par Daņilas Suhova likteni. Zēnam noteikta diagnoze - mīksto audu sarkoma, taču bērns un viņa mamma Irina Mahortova uzveica slimību. Daņila tika izrakstīts no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, kurā viņš kopumā pavadīja vairākus savas dzīves gadus (!), viņa medicīniskajā kartē tika ierakstīts “remisijas stadija”. Taču vēlāk bērns saskarās ar citu – hematoloģisku – slimību. Un atkal uzvara – zēnam Vācijā veiksmīgi pārstādīja kaula smadzenes. Rehabilitācijai nepieciešamos līdzekļus palīdzēja savākt visa Latvija, arī nevienaldzīgie daugavpilieši. It kā viss būtu labi, bet problēmas tomēr pastāv.

 

Daņila mācās ceturtajā klasē, šobrīd viņš mācās mājās. Kā pastāstīja I. Mahortova, sākumā viņš apmeklēja skolu, taču vājās imunitātes dēļ bērns bieži slimoja, tādēļ tika pieņemts lēmums par mācībām mājās. Irina saņem pabalstu 200 eiro apmērā, pieņemt viņu darbā neviens nevēlas. Darba devējiem nepatīk, ka viņa tik daudz laika velta bērnam, it īpaši tagad, kad Daņila mācās mājās.

 

Mamma ne vienmēr ir līdzās, jo dēls joprojām atrodas ārstu uzraudzībā – viņš nodod analīzes un iziet arī citas pārbaudes. To rezultāti ir labi, vienīgais – Irinai nav darba un naudas. Ir sakrājies liels parāds par komunālajiem maksājumiem, viņai draud ar izlikšanu. Trūkst naudas pat ēdienam un zālēm.

 

Nav jēgas izteikt pārmetumus vienaldzīgai valdībai un cietsirdīgiem darba devējiem, labāk ir rīkoties, jo mēs varam palīdzēt šiem cilvēkiem.

Irinas Mahortovas norēkinu konta numurs:

 

Irina Mahortova

p.k. 211169-12734

SWEDBANK

LV66HABA0551030627452

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti