Šovasar Daugavpilī "Māksla pieejama visiem" 0

Pirmdiena, 15 maijā 2023, 09:24 Versija drukāšanai

Šovasar Daugavpilī "Māksla pieejama visiem"

Nodibinājums "Rūpes" informē, ka laika posmā no 2023. gada 1. maija līdz 31. augustam Daugavpilī notiks vairāki pasākumi, kuru mērķis ir iesaistīt jauniešus ar invaliditāti sabiedrības dzīvē caur viņu aktīvu pilsonisko un politisko līdzdalību.


Projekta vadītāji uzskata, ka māksla ir labākais veids, kā iepazīt pasauli un sevi, kā iziet ārpus ierastā un atvērties pasaulei.

 

Tādējādi vasarā Daugavpils un apkārtējo pilsētu jaunieši varēs iepazīties ar dažādiem mākslas veidiem.

 

 

Pirmā aktivitāte būs saistīta ar zīmēšanu, proti, neirogrāfiju, ar kuru bērnus iepazīstinās viesmāksliniece Elena Ondzule. Neirogrāfija ir darbs ar zemapziņu, izmantojot zīmēšanu. Tā radīšanas procesā cilvēks var mainīt savu priekšstatu par kaut ko vai atrast risinājumu problēmai, ko viņš jau sen ir meklējis. Neirogrāfija ļauj pārveidot negatīvas jūtas, attieksmi un emocijas par pozitīvām, strādājot ar tām. Visi asie leņķi zīmējumā sesijas laikā ir jānoapaļo. Tas ļauj cilvēkam pāriet no trauksmes stāvokļa uz harmonijas stāvokli.

 

Otrās aktivitātes laikā jaunieši iejutīsies animatoru lomā. Viņi radīs savu tēlu un atdzīvinās to. Lieliska iespēja paust sevi un savas jūtas, izmantojot izdomātu tēlu!

 

Vēlāk projekta dalībnieki iepazīs televīzijas burvību, dodoties uz vienīgo Daugavpils televīziju LRT plus. Šeit bērni uzzinās visas nianses, kā top ziņas, un paši uz brīdi kļūs par televīzijas žurnālistiem.

 

Ceturtā aktivitāte notiks teātra paspārnē - jaunieši apskatīs teātra aizkulises un apgūs publiskās uzstāšanās pamatus. Šīs aktivitātes māca jauniešus komunicēt, nebaidīties izteikt savu viedokli un atvērties pasaulei.

 

Projekta pēdējais pasākums būs motivējoša tikšanās pie tējas tases ar cilvēkiem, kuri vislabāk saprot projekta mērķauditoriju. Uzaicinātie viesi - pieaugušie cilvēki ar invaliditāti, kuri nav padevušies un ir atraduši sevi šajā pasaulē - stāstīs savus grūtos stāstus, dalīsies pieredzē, kā pārvarēt grūtības, un pastāstīs, kas viņus motivē un palīdz dzīvot.

 

RŪPES aicina jauniešus vecumā no 13 līdz 25 gadiem piedalīties pasākumos! Interesenti aicināti zvanīt pa tālruni +371 28220998 vai rakstīt RŪPES - Daugavpils Facebook lapā.

 

Nodibinājums "Rūpes" sadarbojas ar uzņēmumu "Atramed", kas nodarbojas ar gulošu pacientu pārvadāšanu, tāpēc nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta transportēšana.

 

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Projekta mērķis ir nodrošināt atbalstu iniciatīvām un aktivitāšu īstenošanai, lai veicinātu jauniešu ar ierobežotām iespējām iekļaušanos sabiedrībā un sekmētu to aktīvo pilsonisko un politisko līdzdalību.

 

Projektu finansē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

 

Šovasar Daugavpilī "Māksla pieejama visiem"


0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti