Kaitīgi ikdienas paradumi un mobilie telefoni 0

Pirmdiena, 21 dec 2020, 09:00 Versija drukāšanai

Kaitīgi ikdienas paradumi un mobilie telefoni
Mums ir vairākas viedierīces, ko izmantojam ikdienā, un, protams, katram ir savi lietošanas paradumi. Tomēr, ja vēlamies, lai ierīce kalpotu ilgāk, ir vērts pievērst uzmanību dažiem paradumiem un varbūt no tiem atbrīvoties.


Visbiežāk mobilie telefoni servisa centrā nonāk fiziska bojājuma dēļ. Paredzēt ierīces nokrišanu, diemžēl, nav iespējams, rezultāts ir prognozējams – salauzts korpuss, sasists ekrāns vai iekšējo detaļu nopietns bojājums. Lai mazinātu šādu bojājumu risku, ieteicams iegādāties aizsargapvalku un aizsargstikliņu. Servisa centra speciālistu pieredze liecina, ka aizsargstikls pasargā ierīces ekrānu 15-20% gadījumu, ierīci no kritiena tas neglābs, bet iespējamas sekas mazinās.

 

Lietot telefonu vannā, it īpaši, ierīces uzlādes laikā, ir ļoti bīstami ne tikai telefonam, bet arī jums un jūsu dzīvībai. Otrais ierīci ietekmējošais faktors ir mitrums. Lietus, izlieta kafija vai ūdens pat nelielā daudzumā ietekmē remonta izmaksas un darba apjomu. Ziemas laikā arī gadās, ka mobilie telefoni nokrīt sniegā. Daudzi par to pat neiedomājas, bet tas arī ir mitrums, kas nav labvēlīgs ierīcei.

 

Kaitīgi ikdienas paradumi un mobilie telefoni

 

Atstāt telefonu lādēties uz visu nakti, nepievēršot uzmanību uzlādes līmenim – tā dara gandrīz visi, un akumulatoram tas nenāk par labu. Par laimi, jaunākie mobilie telefoni aprīkoti ar aizsardzību, kas neļauj turpināt uzlādi, kad akumulators ir pilnībā uzlādēts. Tāpat daudzi joprojām uzskata, ka sākumā jaunie mobilie telefoni jāizlādē un jāuzlādē pilnībā kādas 2–3 reizes, bet ar litija jonu akumulatoriem tas nedarbojas. Tāpēc izlādēt viedtālruņus līdz tie pilnībā izslēdzas nav jēgas – akumulatora jaudas pieaugumu tas neietekmē nemaz.

 

Temperatūru svārstības viedtālrunim arī nav rekomendējamas. Ja telefonu atstāsiet automašīnā uz visu nakti, litija jonu akumulators daļu savas jaudas zaudēs. Bet karstā laikā neatstājiet viedtālruni zem tiešiem saules stariem – karstums iznīcina ierīces mikroshēmas, un tas sākumā noved pie attēla pasliktināšanas, bet vēlāk pie citu bojājumu rašanās.

 

Kaitīgi ikdienas paradumi un mobilie telefoni

 

Kad mobilie telefoni "uzkārās", daudzi šo problēmu mēģina novērst saviem spēkiem – maina iestatījumus un atjauno rūpnīcas iestatījumus, vai arī instalē nepārbaudītas lietotnes. Var gadīties, ka dēļ tā krāpnieki viegli piekļūt personiskajai informācijai. Aplikācijas viedierīču lietotājiem labāk instalēt no Google Play vai App Store. Izmantot antivīrusa programmas arī ieteicams. Dažreiz lietotāji pilnībā neizprot, ko dara, un var dalīties ar savu personīgo informāciju vienkārši nezināšanas dēļ.

 

Lai ierīce kalpotu jums ilgi un droši, neņemiet to uz pludmali vai vannas istabu, neatstājiet mašīnā uz priekšējā paneļa, lietotnes instalējiet tikai no oficiāliem veikaliem un nodrošiniet aizsardzību ar aizsargājoša apvalka un stikliņa palīdzību. Šādi noderīgi viedtālruņu aksesuāri un mobilie telefoni plaša klāstā ir pieejami interneta veikalā rdveikals.lv, kur katrs var atrast un izvēlēties sev tīkamāko preci!

0
Autors:preses relīze
Foto:shutterstock

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti