Daugavpilī sākas džeza mūzikas festivāls 0

Otrdiena, 21 apr 2015, 08:48 Versija drukāšanai

Daugavpilī sākas džeza mūzikas festivāls
No 22. līdz 24.aprīlim Daugavpilī jau 14.reizi norisināsies Starptautiskais džeza mūzikas festivāls „Jazz Joy Spring 2015”, kura laikā muzicēs, improvizēs, pārsteigs un iedvesmos dažāda ranga džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Francijas, Šveices un Krievijas.


Festivāls savu skanējumu uzsāks 22.aprīlī plkst. 18:00 ar pašmāju mūziķu sniegumu – Daugavpils 13. vidusskolas diksilenda koncertprogrammu „Kvintas atgriešanās”. Ievadot klausītājus džeza mūzikas noskaņā, jaunie mākslinieki tālāk koncertu stafeti nodos pārējiem festivāla dalībniekiem, kas triju dienu laikā dažādās koncertprogrammās aizvien no jauna atklās džezu gan klasiskajās tā izpausmēs, gan progresīvās mūsdienu intonācijās.

 

Festivāla dalībnieku vidū ir tādi populāri mākslinieki un kolektīvi, kā džeza vokālistes Ingas Bērziņas kvintets (Latvija), „Jazz Comfort Band” (Lietuva), duets Suzanna Abuela/vokāls un Stefanam Oliva/ klavieres (Šveice, Francija), Jazz Quintet „Five Steps” (Krievija) u.c. Festivālā plaši pārstāvēti arī mūziķi no Daugavpils – Latviešu kultūras centra džeza studija, mūziķu apvienība „Piano Voice Beat”, kā arī pavisam jauns kolektīvs, kas 2015.gadā tika speciāli dibināts dalībai festivālā – Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas saksofonu ansamblis. Savukārt Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” skatītājiem dāvās īpašu koncertprogrammu „Bossa Nova dvēsele”, kura tapusi sadarbībā ar profesionālā džeza dziedātāju, Latvijas džeza vokāla turpinātāju Diānu Pīrāgs. Koncerts notiks festivāla noslēgumā, 24. aprīlī, plkst. 19.00.

 

XIV Starptautiskā džeza mūzikas festivāla „Jazz Joy Spring 2015” laikā tā rīkotāji interesentiem piedāvā iespēju ne tikai apmeklēt koncertus un klausīties mākslinieku sniegumu, bet arī pašiem apgūt džeza un blūza improvizācijas pamatus ģitāras spēles meistarklasē, kas notiks 23. aprīlī plkst. 12:00. Meistarklasi vadīs pedagogs Mihails Sudžans (Maskava). Ieejas maksa 5 euro.

 

Savukārt tie, kuri vēlas arī ārpus koncertiem un nodarbībām papildus izbaudīt džeza skanējumu neformālā gaisotnē, tiek aicināti uz ierastajiem džeza festivāla improvizācijas pasākumiem – Jam Session. Tie notiks 22. un 23. aprīlī plkst. 21.00 Vienības nama balkonā.

 

Ieejas maksa par katru festivāla dienu (uz visiem tajās notiekošajiem pasākumiem kopā, izņemot meistarklasi) ir 2 euro.

 

XIV Starptautisko džeza mūzikas festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes sadarbība ar Latviešu kultūras centru.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti