“Daugavpils Satiksme” iesniedz variantus savu darbinieku algu paaugstināšanai () 0

Ceturtdiena, 17 jan 2019, 13:11 Versija drukāšanai

 

Šobrīd Daugavpils pilsētā turpinās darbs pie pilsētas budžeta sastādīšanas 2019. gadam, tādēļ pašvaldības iestādēm vēl ir iespēja iesniegt domes speciālistu un deputātu izskatīšanai savus priekšlikumus par budžeta veidošanu, un pilsētas domes saimniecības komitejā ar savu plānu nākamajam gadam nupat uzstājušies arī uzņēmuma “Daugavpils Satiksme” pārstāvji, lūdzot nākamā gada budžetā iekļaut papildus līdzekļus uzņēmumā strādājošo tramvaju un autobusu vadītāju atalgojuma celšanai. Šāda nepieciešamība radusies, apspriežot atalgojuma jautājumu ar uzņēmumā strādājošajiem autobusu vadītājiem, kas nav apmierināti ar darba apmaksas un darba laika apjoma proporciju, kā arī reaģējot uz tramvaju vadītāju deficītu uzņēmumā.

 

Uzņēmums šobrīd sagatavojis 3 provizoriskos darba likmes koeficienta paaugstināšanas variantus – paaugstinājumu par 10 procentiem, kas nozīmētu darba algu fonda pieaugumu par 180 tūkstošiem eiro gadā, paaugstinājumu par 15%, kas nozīmētu darba algu fonda pieaugumu par 260 tūkstošiem, un paaugstinājumu par 20%, kas nozīmētu darba algu fonda pieaugumu par 350 tūkstošiem eiro gadā, kas būtu jāsedz no pilsētas domes finansējuma. Provizoriski tas nozīmētu algu kāpumu tramvaja vadītājiem no līdzšinējiem 652 eiro uz 721 eiro 10% palielinājuma gadījumā un uz 749 eiro 15% palielinājuma gadījumā, bet autobusa šoferiem algas kāpums būtu no līdzšinējiem 716 eiro uz attiecīgi 749 vai 824 eiro. Taču sēdes laikā klātesošie autobusu vadītāji tomēr iebilda arī pret šo plānu, jo uzskata, ka jebkurā gadījumā viņu darbs tiek nepilnīgi apmaksās, jo sagatavošanās darbam laika un darba paužu dēļ šobrīd iznāk tā, ka reāli nostrādāto 12 stundu vietā šoferi saņem atalgojumu vien par 7.

 

Pēc asās diskusijas domes sēžu zālē deputāti pieņēmuši lēmumu uzdot domes Kapitālsabiedrības pārraudzības nodaļai veikt vajadzīgos aprēķinus transportlīdzekļu algu paaugstināšanas variantiem, savukārt mutvārdos deputāti lūdza uzņēmuma valdes locekļiem tomēr komunicēt ar saviem darbiniekiem, lai izvairītos no tik asām domstarpībām nākotnē.

 

Jāatzīmē gan, ka kamēr Saeimas deputāti nevienosies par valsts budžeta pieņemšanu šim gadam, arī Daugavpils pilsēta, tāpat kā visas citas Latvijas pašvaldības, turpinās pildīt savas primārās funkcijas izmantojot vien laicīgo budžeta gada plānu.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti