Pārrobežu sadarbības projekta noslēguma konference 0

Otrdiena, 04 dec 2018, 10:23 Versija drukāšanai

Pārrobežu sadarbības projekta noslēguma konference
2018.gada 23.novembrī Zarasu rajona pašvaldības administrācijas telpās norisinājās Latvijas un Lietuvas pārrobežu projekta “Kvalitatīvas medicīnas pakalpojumu pieejamības uzlabošana, stiprinot institucionālo kapacitāti un sadarbību pārrobežu reģionā Zarasi – Daugavpils, Nr.LLI-224” noslēguma konference.


Konferencē piedalījās projektā iesaistītās puses – vadošā partnera, Zarasu veselības centra, kā arī Daugavpils reģionālās slimnīcas pārstāvji, – Daugavpils un Zarasu domes, NMPD, Nacionālā veselības dienesta pārstāvji, kā arī citi interesenti. Pasākuma gaitā tika veikts atskats uz paveikto, uzsverot ievērojamāko no ieguvumiem – parakstīto Latvijas un Lietuvas sadarbības līgumu, kas paredz savstarpējas neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu pierobežas teritorijā. Zarasu Veselības centra direktors kā lielāko Zarasu iedzīvotāju ieguvumu minēja iespēju saņemt augstvērtīgu medicīnisko palīdzību Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kas ir lielākais veselības pakalpojumu sniedzējs Latvijā ārpus galvaspilsētas Rīgas. Zarasu vicemērs atgādināja, ka arī turpmāk veselības aprūpes attīstība jāplāno ar skatu nākotnē. Viena no Eiropas Savienības (ES) direktīvām nosaka, ka jebkurš ES iedzīvotājs var saņemt veselības aprūpes pakalpojumus citā dalībvalstī, un paveiktais pārrobežu projekts iet roku rokā ar direktīvas izvirzītajiem mērķiem.

 

Konferences turpinājumā Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekle Ilona Skrinda klātesošos iepazīstināja ar ārstniecības iestādes darbības jomām un plašo pakalpojumu klāstu, kā arī pastāstīja par slimnīcas iesaisti ESF projektos. NMPD Katastrofu mācību eksperte Dita Heiberga, savukārt, prezentēja maijā aizvadīto katastrofu mācību rezultātus, un izteica vēlmi šādas mācības rīkot biežāk, palielinot iesaistīto organizāciju skaitu, tādējādi maksimāli pietuvinot mācības reālai katastrofas pārvaldībai.

 

Pasākuma kulminācijā projekta partneri parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu par turpmāku sadarbību, lai arī nākotnē turpinātu attīstīt pierobežas iedzīvotāju veselības aprūpes pieejamību un ārstniecības pakalpojumu kvalitāti.

 

Pasākuma dalībnieku praktiskai iesaistei Daugavpils reģionālās slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas vadītājs Anatolijs Turonoks veica dažu projekta laikā iegādāto ierīču paraugdemonstrējumus un aicināja dalībniekus pārliecināties par ierīču priekšrocībām. Mediķis izcēla jauniegādāto ierīču nozīmīgo devumu iedzīvotāju veselības aprūpes kvalitātes celšanā, piemēram, pateicoties jauniegādātajam tromboelastometram, iespējams samazināt mirstību neskaidru asiņošanu gadījumā, kad ātra lēmumu pieņemšana ir kritiski svarīga. Ar jauniegādāto pacientu simulatoru jeb manekenu palīdzību mediķis nodemonstrēja videolaringoskopu iespējas atvieglot mediķu darbu un uzlabot neatliekamās palīdzības sniegšanas procesu, atvieglojot pacientu intubāciju un svešķermeņu izņemšanu no elpceļiem kardiopulmonālās reanimācijas laikā.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti