Nedēļas apskats: ziņo Valsts Policija un VUGD 0

Trešdiena, 24 okt 2018, 08:48 Versija drukāšanai

Nedēļas apskats: ziņo Valsts Policija un VUGD

Laika posmā no 2018. gada 17. līdz 23. oktobrim VP Daugavpils iecirknī reģistrēti: 29 protokoli par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, 3 protokoli par sīkā huligānisma gadījumiem, kā arī saņemti 46 izsaukumi uz ģimenes vai sadzīves rakstura konfliktu gadījumiem. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sodīti 6 cilvēki. Reģistrēts 36 satiksmes negadījums bez cietušajiem, 4 – ar cietušajiem.


Traģisks notikums aizvadītajā nedēļā noticis Balvu novadā, kur ģimenē, vecākiem esot stiprā alkohola reibumā, uz betona grīdas nokritis bērns un guvis miesas bojājumus. Šobrīd sakarā ar notikušo uzsākta krimināllieta un vecākiem atņemtas aizbildņu tiesības. Valsts policijas darbinieki arī atgādina, ka liela nozīme, novēršot kritiskas situācijās nelabvēlīgās ģimenēs, ir tieši līdzcilvēkiem, kas par šādiem gadījumiem jau laikus ziņo atbilstošajām institūcijām.

 

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Daugavpils trīs daļas saņēma aizvadītajā nedēļā saņēma 29 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

 

Trešdien VUGD saņēma izsaukumu uz Aglonas ielu Daugavpilī, kur dzīvojamas mājas pagrabā bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji cietušo izcēla no pagraba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

 

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novada Višķu pagastā, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja 60m2 platībā un saimniecības ēka 82m2 platībā.

 

Sestdien plkst. 22.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas ielu Daugavpilī, kur no ēkas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa divstāvu ēkas pirmā stāva logiem bija redzamas liesmas. Plkst. 1.56 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tajā 520m2 platībā dega ēkas pirmais stāvs, starpstāvu pārsegums un vieglā automašīna.

 

Aizvadītajā nedēļā ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sausā zāle, atkritumi, elektrības rozete, lifta elektromotors, pirts pārsegums, lapu kaudze un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

 

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji Rēzeknes ielā Daugavpilī atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu un Skolas ielā Daugavpilī no koka nocēla kaķi, bet svētdien Vienības ielā Daugavpilī atbrīvoja starp loga rāmi un vērtni iestrēgušu kaķi.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Flickr

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti