Daugavpilī norisinājās "ANTISTRESS" treniņi 0

Pirmdiena, 13 apr 2015, 09:14 Versija drukāšanai

Daugavpilī norisinājās "ANTISTRESS" treniņi
No 25.10.2014. līdz 25.09.2015. biedrība „ERFOLG” Daugavpilī, īsteno projektu „Iedvesmo paaudzi”. Projekta mērķis ir sekmēt Daugavpils pilsētas pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku, kā arī sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu noderīgo prasmju iegūšanai, motivācijai un integrācijai sabiedrībā, kā arī veicināt dialogu starp paaudzēm, motivēt dalībniekus sadarboties un kopā risināt aktuālas problēmas.


2015.g. 5. februārī plkst. 16.00 tika uzsākti treniņi „Antistress”, kurus vadīja biedrības „Psiholoģiskās korekcijas darbnīca „Veselības skola” psihologs Viktorija Grišina.

 

Treniņos piedalījās jaunieši, pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki. Treniņu mērķis bija pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku un jauniešu iesaistīšana savstarpējā sociālā sadarbībā, pašvērtējuma paaugstināšanā, orientācijas uz realitāti, kurai piemīt mainīgs raksturs, kā arī pašnoteikšanās pastiprināšanā.

Treniņu tēmas tādas kā – stress, tā cēloņi, pazīmes, pārvarēšanas iespējas un stresa noturības attīstīšana; emocionālā fona korekcija; atmiņa, paškontrole, koncentrācija, uzmanības sadale; konfliktsituāciju risināšana; radošie uzdevumi - bija interesantas un aktuālas visiem treniņu dalībniekiem.

 

Dalībniekiem bija iespēja mācīties pārvarēt stresa situācijas, risināt problēmjautājumus, saņemt noderīgu informāciju, ka arī uzdot jautājumus psihologam. Treniņu aktivitātes pozitīvi ietekmēja dalībnieku garastāvokli, veselību un attieksmi pret visāda veida dzīves situācijām.

 

Treniņu dalībnieki apguva teorētiskos un praktiskos aspektus, veica uzdevumus gan individuāli, gan darbā pa pāriem un nelielās grupās, dalījās pieredzē, analizēja, diskutēja un izdarīja savus secinājumus, izmantojot situāciju un lomu spēles.

 

Katram dalībniekam tika atrasta individuāla pieeja ņemot vērā viņa vecumu un veselības stāvokli. Katrā treniņā piedalījās vismaz 15 dalībnieki. Katra nodarbība ilga 2 akadēmiskās stundas (kopā 10 akadēmiskas stundas), kopā 5 treniņi.

 

Dalībnieki tika iekļauti aktīvajā atpūtā un savstarpējā sociālā sadarbībā, komunicēja savā starpā un dalījās pieredzē, uzlaboja savu emocionālo stāvokli, kas ir īpaši svarīgs faktors, lai aktīvi iesaistītos sabiedriskajā dzīvē.

 

Projekta „Iedvesmo paaudzi” ietvaros tiek veidots videostāsts, kurā tiek iekļauti labas prakses piemēri par sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu un pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku integrāciju Daugavpils pilsētā. Projekta ietvaros tāpat tiek veidota rokasgrāmata aktīvai un veselīgai dzīvei, kura saturēs noderīgu informāciju un padomus aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, bildes no projekta aktivitātēm.

 

Vari pieteikties citām projekta aktivitātēm: “Deju nodarbības”, “Sociālā gleznošana”, “Māla veidošana”, “Teātra nodarbības”.

 

 

Ja Tev radās jautājumi, nekautrējies un zvani!

Тālrunis: 20371892, 65420019

Biedrība „ERFOLG”

Adrese: Cietokšņa iela 44, Daugavpils

erfolg@inbox.lv www.erfolg.lv

 

0
Autors:biedrība "Erfolg"
Foto:biedrība "Erfolg"

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti