Daugavpilī tiek atklātas Mākslas dienas 0

Ceturtdiena, 09 apr 2015, 08:32 Versija drukāšanai

Daugavpilī tiek atklātas Mākslas dienas
Ceturtdien, 9.aprīlī, plkst. 16:30 Daugavpils Māla mākslas centrā (18.Novembra ielā 8) ar izstādes „Bestiārijs” atvēršanas pasākumu tiek atklātas „Mākslas dienas Daugavpilī 2015”.


Katru gadu aprīļa un maija mēnesī tiek svinēti mākslas svētki - „Mākslas dienas”, kad gan topošie, gan jau plašu popularitāti ieguvuši mākslinieki dažādos pasākumos un izteiksmes veidos atklāj mākslas daudzveidību un pieejamību. To šogad ataino arī „Mākslas dienu Daugavpilī 2015” logo – daudzkrāsains koks, kura katrs zars ir kā simbolisks apliecinājums mākslas daudzpusībai un nemitīgai attīstībai.

 

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek uzsāktas ar izstādes „Bestiārijs” atklāšanu. Kā norāda paši izstādes veidotāji: „Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās: keramikā, tekstilā, glezniecībā utt.” Lai apmeklētājiem palīdzētu atklāt izstādē esošo noskaņu, atvēršanas pasākumā ir sagatavoti arī vairāki pārsteigumi. Izstādes atklāšanas dienā ieeja bez maksas.

Mākslas dienu turpinājumā, līdz pat 12.maijam, Daugavpilī tiek piedāvāta virkne pasākumu – izstādes, atvērto durvju dienas Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”, dažādu mākslinieku darbnīcās un Tautas lietišķās mākslas studijā „Klūga”, malkas cepļa kurināšana un izņemšana, akcijas, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes studentu sagatavota teātra izrāde un performance u.c. aktivitātes. Īpašu programmu Mākslas dienu ietvaros ir sagatavojis Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kam 24.aprīlī tiks svinēta 2 gadu jubileja. Šajā dienā centrā tiks atklātas sešas jaunas izstādes un tiks piedāvāta īpaša svētku programma, kurā piedalīsies grupa „Dabasu Durovys”, būs iespēja apmeklēt foto, klaunu un mūzikas laboratoriju. Visu dienu mākslas centrā ieeja būs bez maksas.

 

„Mākslas dienas Daugavpilī 2015” organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils reģiona mākslinieku asociāciju, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Māla mākslas centru, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola”, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils Universitāti, Tautas lietišķās mākslas studiju „Klūga”, Latgales Centrālo bibliotēku un Latviešu kultūras centru. "Mākslas dienu Daugavpilī" logo autore: Daugavpils Universitātes studente Zaiga Pettere.

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti