Daugavpilī konfiscē nelikumīgi glabātus šaujamieročus un narkotiskās vielas 0

Trešdiena, 18 jūl 2018, 10:19 Versija drukāšanai

Daugavpilī konfiscē nelikumīgi glabātus šaujamieročus un narkotiskās vielas
VP LRP Daugavpils iecirkņa policisti izmeklējot iepriekš uzsākto kriminālprocesu, ieguva informāciju, ka Daugavpilī, kādā nekustamā īpašumā, iespējams, tiek glabātas zagtās mantas. Informācijas pārbaudei tika realizēts operatīvo pasākumu komplekss, kura rezultātā pagājušās nedēļas beigās policisti ieradās notikuma vietā, kur kratīšanas laikā konfiscēja zagto motociklu, vairākus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, ka arī narkotiskās vielas. Turpat notikuma vietā aizdomas par saistību ar nelikumīgu šaujamieroču un narkotisko vielu glabāšanu aizturēti divi vīrieši.


Pagājušās nedēļās beigās likumsargi Daugavpilī izmeklējot zādzību, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, veica sankcionētu kratīšanu kāda nekustāmā īpašumā, un aizdomās turēto personu transportlīdzekļos. Apskatot angāra telpas, policisti konstatēja, ka tajā atrodas zagtais motocikls, un tiek glabāti nelikumīgi ieroči. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti vairāki šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti – divi nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči, gāzes pistolei līdzīgs priekšmets, pistolei līdzīgs šaujamierocis, šiem ieročiem atbilstošā munīcija, ka arī dažādas šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas.

 

Jāpiebilst, ka turpinot kratīšanu tika veikta arī transportlīdzekļu apskate, kuras laikā automašīnas salonā tika konstatēti polietilēna maisiņi ar baltu pulverveida vielu un iesaiņojumi ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu. Lai noskaidrotu precīzu konfiscēto vielu sastāvu un skaitu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad ir redzams, ka visticamāk tas ir amfetamīns un marihuāna.

 

Turpat notikuma vietā aizdomās par saistību ar minētiem likumpārkāpumiem aizturēti divi iepriekš policijas redzeslokā nonākušie vīrieši. Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi – par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu, un par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

 

Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2.daļu, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

Savukārt pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Daugavpilī konfiscē nelikumīgi glabātus šaujamieročus un narkotiskās vielas


0
Autors:preses - relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti