Inga Ābele iepazīstinās ar romānu “Duna” 0

Trešdiena, 13 dec 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Inga Ābele iepazīstinās ar romānu “Duna”
14. decembrī Daugavpilī viesosies populārā latviešu rakstniece Inga Ābele, lai iepazīstinātu ar savu romānu “Duna”, kurš šogad iznācis apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”. Pasākums noslēdz Latvijas simtgadei veltītu literāru tikšanos ciklu, kuru šoruden rīko Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) VKKF finansēta projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 3. kārtas ietvaros.


Šis ir piektais un noslēdzošais pasākums šārudens literāro tikšanos ciklā, kura ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka iepazīstina daugavpiliešus ar apgāda “Dienas Grāmata” Latvijas valsts simtgadei veltītās vēstures romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” spilgtākajiem darbiem un to autoriem. Šī cikla ietvaros Daugavpilī jau viesojās rakstnieki Māris Bērziņš, Nora Ikstena, Andra Manfelde un Osvalds Zebris. Literāro tikšanos virkni noslēdz izcilā prozaiķe un dramaturģe Inga Ābele.

 

Savas gaitas literatūrā Inga Ābele uzsāka 1996. gadā. Mācījusies teātra un TV dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā, sarakstījusi vairākas lugas un scenārijus TV un kinofilmām, dramatizējusi teātrim literāros darbus. Ir vairākkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte dramaturģijas un prozas kategorijās – apbalvota par lugu krājumu “Lugas” (2003), stāstu krājumu “Sniega laika piezīmes” (2004), romāniem “Paisums” (2008) un “Klūgu mūks” (2014). Turklāt romāns “Paisums” 2009. gadā godalgots arī ar Baltijas asamblejas balvu, savukārt romānam “Klūgu mūks” 2014. gadā piešķirta Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā.

 

Romāns “Duna”, kurš apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznāca šovasar, vēsta par 1949. gadu Rīgā, Sēlijā un Latgalē. Sižeta centrā ir vēstures notikumu nežēlīgi plosītie cilvēku un sugas rikšotāju likteņi. Galvenā varoņa Andrieva Radviļa zirgam no rūgtā ciešanu biķera netiek aiztaupīta ne lāse, tad kāpēc lai jel kas tiktu aiztaupīts viņam? Šī rezignētā doma vada visu romānu un paliks lasītāja prātā vēl ilgi pēc grāmatas aizvēršanas.

 

Tikšanās ar Ingu Ābeli Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks plkst. 14.00 nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā). Savukārt plkst. 12.00 autore tiksies ar Daugavpils Saskaņas pamatskolas audzēkņiem skolas telpās Saules ielā 7.

Autors:lcb.lv
Foto:lcb.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti