Daugavpils pilsētas dome piešķir pašvaldības stipendiju 0

Piektdiena, 20 mar 2015, 11:50 Versija drukāšanai

Daugavpils pilsētas dome piešķir pašvaldības stipendiju
Daugavpils domes deputātu komitejas sēdē tika pieņemts lēmums piešķirt pašvaldības stipendiju vairākiem Daugavpils Universitātes studentiem. Lēmums tika pieņemts pamatojoties uz spēkā esošajiem noteikumiem par pašvaldības stipendijas piešķiršanu.


Daugavpils Universitāte iesniedza sarakstu ar 10 studentiem, kuri studē dažādās fakultātēs un apgūst dažādas mācību programmas un nesaņem valsts stipendiju 99.60 eiro mēnesī un viņu vidējais vērtējums ir vairāk par 8 ballēm. Pamatojoties uz augstākminētajiem noteikumiem obligāta prasība, lai saņemtu pašvaldības stipendiju ir Daugavpilī deklarēta dzīvesvieta.

 

Pašvaldības stipendija sastāda 43 eiro mēnesī un tiek piešķirta uz sešiem mēnešiem. Valsts stipendija starp citu tiek piešķirta uz pieciem mēnešiem vai vienu studiju semestri. Nākošā semestra sākumā notiek rotācija un valsts atbalstu var saņemt tie kuri mācījās labāk nekā citi.

 

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētaja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis izvērtējot citu pašvaldību pieredzi uzskata, ka vajadzētu apsvērt iespēju piešķirt stipendijas izvēles kārtībā un vienlaicīgi arī palielināt stipendijas apmēru. Piemēram, Jānis Dukšinskis norādīja, ka diez vai ir jēga atbalstīt krievu filoloģiju studējošos studentus, jo visticamāk šie studenti nevares atrast darbu savā specialitātē. Tajā pašā laikā deputāti varētu noteikt prioritārās specialitātes, kas tiešām ir nepieciešamas pilsētai un tieši tiem studentiem piešķirt paaugstinātas stipendijas.

 

Pamatojoties uz Jāņa Dukšinska teikto, tad piemēram, Liepājas pašvaldība piešķir prioritāro specialitāšu studentiem stipendiju 50% apmērā no minimālās mēnešalgas un stipendija tiek piešķirta uz 9 mēnešiem. Students apņemas pēc studiju pabeigšanas strādāt vismaz trīs gadus pilsētas labā. Tāda sadarbība starp pašvaldību un jauniešiem ir daudz efektīvāka, nekā tās, kas šobrīd tiek praktizēta Daugavpilī. Domes vadība neizslēdz, ka arī mūsu noteikumi par pašvaldībām tiks grozīti un iespēja saņemt pašvaldības stipendiju tiks piešķirta arī citu universitāšu studentiem – ne tikai Daugavpils Universitātes.

 

Ar atsevišķu lēmumu deputāti nolēma piešķirt stipendiju 43 eiro mēnesī Medicīnas fakultātes 6. kursa studentei, kura noslēdza līgumu ar Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu par to, ka piecus gadus pēc rezidences pabeigšanas strādās šajā slimnīcā. Tiklīdz šī studente iestāsies rezidentūrā viņa varēs saņemt pašvaldības stipendiju 220 eiro apmērā.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti