Daugavpilī ārkārtas domes sēdē lems par pirmā vicemēra Eigima atbrīvošanu no amata 0

Ceturtdiena, 24 aug 2017, 13:54 Versija drukāšanai

Daugavpilī ārkārtas domes sēdē lems par pirmā vicemēra Eigima atbrīvošanu no amata
Šodien plkst.13.55 Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē tiks skatīts jautājums par domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima (Mūsu partija) atbrīvošanu no ieņemamā amata, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.


Domes sēdē paredzēts skatīt arī jautājumu par pirmpirkuma tiesību neizmantošanu. Minētais jautājums tiks skatīts kā pirmais un paredz atteikumu pirkt no privātpersonas zemes gabalu par 301 500 eiro stadiona rekonstrukcijai Esplanādē. Līdz šim šo zemes gabalu Domei piedāvāja iegādāties par 80 000 eiro.

 

Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdi sasaukušais domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) skaidro, ka abi jautājumi ir savstarpēji saistīti. Lēmums par Eigima, kurš ir arī sporta sfēras kurators, atbrīvošanu no amata, ir piedāvāts apstiprināšanai sakarā ar to, ka viņš ir zaudēja domes priekšsēdētāja uzticību, kad tika sagatavots lēmums par minētā zemes gabala iegādi par summu, kas no 80 000 eiro pieaugusi līdz 301 500 eiro.

 

Jau ziņots, ka vakar, 23.augustā, Daugavpils domē trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar "Saskaņu".

 

No "Mūsu partijas" saraksta Daugavpils domē ievēlēts Eigims, Jankovska, Aivars Zdanovskis un Igors Prelatovs.

 

Eigims informēja, ka no "Mūsu partijas" domē ievēlētie deputāti patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgi, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpils domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

 

Šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā "norādi uz durvīm", ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

 

Pašreizējais Daugavpils mērs Elksniņš savukārt paziņoja, ka Daugavpils domes koalīcija strādāja un turpinās strādāt tik ilgi, cik tas tiks ļauts.

Viņš norādīja, ka koalīciju pametušajiem deputātiem ir nepieciešams laiks, lai izvērtētu savu izvēli.

 

Elksniņš pieļāva, ka par demarša iemeslu varētu būt kļuvusi viņa šonedēļ notikusī saruna ar no "Mūsu partijas" saraksta ievēlēto Eigimu. Deputāts Elksniņam izteicis dažādus piedāvājumus, kas izraisījuši Elksniņa neuzticību. Kas tie bija par piedāvājumiem, Elksniņš neatklāja, jo nevēloties "publiski mazgāt veļu".

 

Koalīcijas deputāti Anatolijs Gržibovskis un Mihails Lavrenovs atzina, ka lai arī pēc publikācijām presē viņam radušies aizdomas par nestabilitāti koalīcijā, demaršs viņiem tomēr bijis pārsteigums.

 

Vakar vakarā notikiušajā "Mūsu partijas" valdes sēdē lēmums par izstāšanos no domes valdošās koalīcijas netika pieņemts.

Lai uzklausītu visu no "Mūsu partijas" saraksta Daugavpils domē ievēlēto deputātu viedokļus par koalīcijas līguma laušanu, šovakar bija plānots sasaukt atkārtotu partijas valdes sēdi.

 

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - "Latgales partijai", piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

0
Autors:LETA
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti