Daugavpils Centra vidusskolas skolēni izglābj vairāk nekā 450 koku 0

Pirmdiena, 05 jūn 2017, 12:55 Versija drukāšanai

Daugavpils Centra vidusskolas skolēni izglābj vairāk nekā 450 koku
No pagājušā gada decembra līdz šī gada martam Latvijas skolas, profesionālās un pirmsskolas izglītības iestādes varēja piedalīties makulatūras vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, kuru rīkoja SIA ,,Zaļā josta” sadarbībā ar VISC, AS ,,Latvijas valsts meži” u.c. uzņēmumiem. Konkursa dalībnieku vidū bija arī Daugavpils Centra vidusskola, kuras audzēkņi savāca 26,742 tonnas makulatūras un ieguva 2.vietu nominācijā “Visvairāk savāktais makulatūras daudzums izglītības iestādē”. Vides speciālisti ir aprēķinājuši, ka viena tonna makulatūras ļauj saglabāt 13 - 18 kokus, tāpēc droši var apgalvot, ka Centra vidusskolas skolēni, viņu vecāki un pedagogi, iesaistoties šajā akcijā, ir pasaudzējuši vismaz 450 kokus.


Visaktīvākie makulatūras vākšanas konkursā bija 3.a klases skolēni, tāpēc tieši viņi 26.maijā kopā ar vecākiem un klases audzinātāju N.Glušakovu devās uz Tērveti, lai saņemtu skolai piešķirto Goda rakstu un balvas. Goda rakstu saņēma arī direktora vietniece audzināšanas jomā T.Zeiļa, kura organizēja makulatūras vākšanu skolā. Pēc apbalvošanas ceremonijas, kuru vadīja populārais dziedātājs Lauris Reiniks, skolēni piedalījās ”Zaļās jostas” bērnu vides festivālā “Tīrai Latvijai!”, kurā varēja iepazīt Latvijas dabu dažādās aktivitātēs. Lai saņemtu atļauju apskatīt Tērvetes dabas parku, festivāla dalībniekiem bija jāpiedalās AS “Latvijas valsts meži” rīkotajā konkursā “Papīra skola”, kurā 3.a klase uzrādīja ļoti labas zināšanas un no Cūkmena saņēma atļauju doties pa meža takām.

 

Augstus rezultātus makulatūras vākšanas konkursā uzrādīja arī 5.a klase (2.vieta), 7.a klase (3.vieta), vairāk nekā 3 tonnas makulatūras savāca gan 2.b, gan 4.a klase. 2. un 3.vietas ieguvēji 30.maijā devās ekskursijā uz Tērveti, kuru kā balvu par skolas iegūto 2.vietu konkursā dāvināja AS “Latvijas valsts meži”. Tērvetē 5.a un 7.a klases skolēni ar audzinātājām M.Skuteli un D.Savicku devās izzinošā pārgājienā kopā ar meža ekspertiem un uzzināja ļoti daudz interesantu un dzīvē noderīgu faktu par Latvijas dabu un dzīvniekiem. Skolēni atzina, ka Tērvetes mežs ar iekoptajām dabas takām, tur esošajiem rūķu namiņiem, kā arī ainavas, kas paveras no skatu torņa, viņos nostiprināja pārliecību par Latvijas dabas krāšņumu un radīja vēlmi to vēl vairāk saudzēt.

 

Labi padarīts darbs un kopīgi pavadīts laiks tuvina. Paldies skolēniem, vecākiem un pedagogiem par ieguldījumu skaistākas un tīrākas Latvijas veidošanā!

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti