Muzeju nakts Daugavpilī: atcerēsimies pagātni un ielūkosimies nākotnē 0

Piektdiena, 19 maijā 2017, 09:50 Versija drukāšanai

 

20. maijā Daugavpils 12. reizi piedalīsies starptautiskajā akcijā „Muzeju nakts 2017”. Šī gada tēma – „Laika rats”, tāpēc organizatori aicina pasākuma dalībniekus iegremdēties seno laiku gaisotnē, novērtēt tagadni un padomāt par nākotni. Sestdienas vakarā laika rats šķērsos 11 pilsētas objektus. Šogad akcijai pirmo reizi pievienosies Medicīnas koledža, Dizaina un mākslas skola „Saules skola” un Šmakovkas muzejs.

 

Daudzus pārsteigumus apmeklētājiem ir sagatavojuši arī Muzeju nakts pastāvīgie dalībnieki. Interesantu programmu bērniem un pieaugušajiem piedāvās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Apmeklētāji varēs aplūkot ekspozīcijas, piedalīties mamutu medībās, paviesoties pie Robina Huda un izmēģināt loka šaušanu, piedalīties radošajās darbnīcās, noskatīties dokumentālo filmu „To atceras tikai vilcieni”. Šī filma Daugavpilī tiks demonstrēta pirmo reizi. Pasākumi notiks līdz pusnaktij.

 

Organizatori atgādina dalībniekiem, ka šogad objektu lielā skaita dēļ ir nolemts atteikties no zīmogu vākšanas. Kartes noderēs informācijai un kalpos kā savdabīgs Muzeju nakts ceļvedis. 20. maijā Daugavpils cietoksnī pilsētas iedzīvotājus un viesus sagaida ekskursijas, izstādes, koncerti, amatnieku tirdziņš. Pirmo reizi Daugavpilī plkst. 19.00 šeit sāksies Katrīnai I veltītā balle-maskarāde. Daudzi vēsturnieki uzskata, ka Marta Skavronska (nākamā Pētera I sieva un Krievijas imperatore) ir dzimusi Latgalē, Višķu pagastā. Šis fakts lielā mērā noteica Martas balles koncepciju, kur lieliski iederas latgaliešu motīvi, seno laiku dejas un krāšņie XVIII gadsimta tērpi.

 

Imperators ar sievu iebrauks cietoksnī karietē caur Aleksandra vārtiem, piedalīsies ballē, un tad caur Nikolaja vārtiem dosies uz Eiropu. Balles laikā notiks arī kostīmu konkurss, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas, kā arī ziedojumu vākšana luterāņu baznīcas atjaunošanai Berķenelē. Pasākuma īpašais viesis būs Latvijā populārais dziedātājs Sergejs Jēgers. Otro gadu Muzeju naktī piedalīsies arī Daugavpils pašvaldība. Apmeklētāji varēs iepazīties ar pagājušā gadsimta pilsētas ainavām, apskatīt vēsturisko Domes ēku, mēra kabinetu, deputātu sēžu zāli, pilsētas vadītāju un Goda daugavpiliešu foto galeriju, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs.

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti