Īpaši ēdieni mīļajai māmiņai! 0

Sestdiena, 13 maijā 2017, 14:59 Versija drukāšanai

Īpaši ēdieni mīļajai māmiņai!
Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt arī cilvēki ar nelielu pieredzi virtuvē!


Brokastu tartes ar batātēm un brī sieru

 

Sastāvdaļas (8 mazām tartēm)

4 kārtainās mīklas plāksnes (labāk ņemt tādu, kuras sastāvā kā taukviela lietots sviests)

200 g mocarellas siera

125 g brī siera

1 mazs saldais kartupelis (batāte)

sāls, pipari, olīveļļa

svaigs vai kaltēts baziliks

1 ola

40 g rīvēta parmezāna siera pasniegšanai

 

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Mīklas plāksnes pārgriež uz pusēm, lai veidojas astoņi apmēram 12x12 cm lieli mīklas gabali. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, uz tā novieto mīklas gabalus. Sarīvē mocarellas sieru, plānās šķēlēs sagriež brī sieru un saldo kartupeli. Kartupeļa šķēles apmaisa ar eļļu, sāli, pipariem un šķipsniņu bazilika. Uz mīklas gabaliem, atstājot katrā malā aptuveni 1 cm platu mīklas apmali, kārto mocarellas sieru, virs tā – kartupeļu šķēles un pa virsu brī siera šķēles. Apkaisa ar baziliku. Nelielā traukā viegli sakuļ olu, ar to apsmērē brīvās mīklas malas. Apmēram 15 minūtes cep cepeškrāsnī. Pirms pasniegšanas pārkaisa tartes ar rīvētu parmezāna sieru.

 

Īpaši ēdieni mīļajai māmiņai!

 

Avokado – salātu uzkoda


Sastāvdaļas (4 porcijām)

2 avokado

2 saujas rukolas

100 g ķiršu tomātu

50 g fetas siera

1 ēdamk. olīveļļas

1 ēdamk. citrona sulas

sāls, melnie pipari

balzamiko mērce

 

Pagatavošana

Sagriež uz pusēm vai četrās daļās ķiršu tomātiņus. Nelielos kubiņos sagriež fetas sieru, samaisa rukolu, tomātus un sieru ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem. Pārgriež uz pusēm avokado, ar karoti izņem kauliņus un izveido dziļāku padziļinājumu katrā pusītē. Avokado mīkstumu, kas palicis pāri, sagriež kubiņos un pievieno salātu maisījumam. Salātu maisījum kārto avokado pusītēs, rotā ar balzamiko mērci un uzreiz pasniedz!

 

Īpaši ēdieni mīļajai māmiņai!

 

Banānu – valriekstu torte


Sastāvdaļas biskvītam (6-8 personām)

185 g kviešu miltu (iesakām izmantot 100 g augstākā labuma miltu un 85 g pilngraudu kviešu miltu, bet var lietot arī tikai augstākās kvalitātes miltus)

1 tējk. cepamā pulvera

½ tējk. malta kanēļa

½ tējk. sāls

110 g sviesta istabas temperatūrā

170 g cukura

2 banāni

1 ola

130 g grieķu jogurta

1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

2 saujas sakapātu valriekstu

 

Dekorēšanai

200 g krēmsiera

100 g saldā krējuma

3 ēdamkarotes pūdercukura

ogas rotāšanai

 

Pagatavošana

Līdz 180 C sakarsē cepeškrāsni. Ietauko apaļu cepamo formu 20 cm diametrā. Izsijā miltus kopā ar cepampulveri, sāli un kanēli. Uz šķīvja ar dakšiņu saspaida banānus, atsevišķā traukā saputo sviestu ar cukuru, pievieno masai spaidītos banānus, visu samaisa. Pievieno olu, atkal samaisa, pieber masai pusi no miltu maisījuma, pieliek grieķu jogurtu, tad otru daļu miltu, katru reizi visus samaisot. Noslēgumā pievieno mīklai vaniļu, sakapātus valriekstus. Visu kārtīgi izmaisa un lej ietaukotā veidnē. Cep aptuveni 40 minūtes. Izņem no krāsns, atstāt biskvītu cepamajā formā vēl aptuveni 10 minūtes, tad izņem no veidnes un pilnībā atdzesē.

 

Kamēr biskvīts cepas, gatavo krēmu kūkas pildījumam – stingrās putās saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pievieno masai krēmsieru, saputo visu kopā vēlreiz.

 

Izcepto kūku gareniski sagriež 3 slāņos, pilda kūku ar pagatavoto krēmu, 1/3 daļu no krēma pietaupot kūkas virskārtai. Liek kūku uz nakti ledusskapī, otrā rīta rotā ar ogām.

 

Kūka vislabāk garšo istabas temperatūrā, tāpēc pirms pasniegšanas to ieteicam vismaz pusstundu paturēt ārpus ledusskapja.

0
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti