Paceļoties augstāk par ikdienu 0

Ceturtdiena, 11 maijā 2017, 09:41 Versija drukāšanai

Paceļoties augstāk par ikdienu
Ceļš uz uzvarām nekad nav īss, un septembra sākumā šķiet, ka mācību gads būs tik nebeidzami ilgs, laika būs daudz un visu varēs paspēt. Bet temps top arvien straujāks, ir jāapgūst aizvien jaunas zināšanas, jāizdomā jauni paņēmieni, kā sasniegt iecerētos mērķus. Un tad jau klāt maijs, kas rāda, cik augstās gudrības virsotnēs ir uzkāpts, cik platas zināšanu upes pārpeldētas, kādi spēju un spēku pārbaudes labirinti izieti. Un mēs atkal esam pārsteigti par to, cik spējīgi, varoši un zinoši ir mūsu skolēni!


Š.g. 9.maijs bija gandarījuma pilna diena – gandarījuma par panākumiem, sasniegumiem un izciliem rezultātiem, diena, kad Latviešu kultūras centrā tika apbalvoti 2016./2017.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureāti.

 

Svinīgo pasākumu atklāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, izsakot patiesu prieku un gandarījumu par šajā mācību gadā sasniegto, kā arī pievērsās jautājumiem par ceļu uz panākumiem, par neatlaidības, apņēmības un milzīga darba nozīmi to gūšanā. M.Isupova atgādināja klātesošajiem, ka pēc veiksmīgi paveiktām lietām ir nekavējoties jādodas darīt citus burvīgus darbus, pārāk ilgi neuzkavējoties pie sasniegumiem, bet domājot, ko paveikt vēl. Savukārt šīsdienas pasākums un svinēšana dod signālu, ka tas, ko paveicām, ir labs, un mums tas ir jāatkārto.

 

Klātesošos uzrunāja un skolēnus sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, pateicoties par gūtajiem panākumiem un novēlot neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt izaugsmes ceļu. J.Dukšinskis atgādināja Latvijā un pasaulē zināmu daugavpiliešu vārdus, kuru skolas laika panākumi ir izveidojuši noturīgu pamatu turpmākajai karjerai.

 

Mūsu skolēni savas spējas un talantus pierāda ne tikai vienā, bet dažādās jomās, gūstot panākumus pat vairākās olimpiādēs, konkursos un sacensībās – arī šis gads nebija izņēmums.

 

Dodoties uz valsts olimpiādēm, mūsu skolēni pārstāv savu pilsētu, bet piedaloties starptautiskajās olimpiādēs, pasaulē izskan ne vien Daugavpils, bet visas Latvijas vārds. Mūsu izcilākajiem skolēniem tas ir gan gods, gan arī milzīga atbildība. Izcīnot iespēju piedalīties valsts un starptautiska līmeņa sacensībās, skolēni pierāda zināšanu izcilību, savukārt uzvara apliecina – ieguldītais darbs ir palīdzējis īstenot kādu izvirzītu mērķi. Mūsu skolēni šogad ar panākumiem piedalījušies latviešu, krievu, vācu, franču un poļu valodas, ekonomikas, bioloģijas, informātikas (programmēšanas), vēstures, fizikas, matemātikas, ķīmijas, mājturības un tehnoloģiju, mūzikas olimpiādēs, publiskās runas konkursā, debašu turnīros novadā, valstī un pasaulē. Skolēni aktīvi piedalījās arī izglītojamo zinātniskajās konferencēs, kas ir nenovērtējama pieredze, kas noteikti noderēs arī turpmāk. Šogad mūsu pilsētas skolēni veiksmīgi startēja Latgales un 41.Latvijas izglītojamo zinātniskajās konferencēs, savos darbos pievēršoties gan humanitārās sfēras, gan eksakto zinātņu jautājumiem.

13.vidusskolas skolēni ir īpaši ar to, ka viņiem dzīves durvīm ir vēl viena atslēga – nošu atslēga, kas atver durvis uz brīnumaino mūzikas pasauli un cītīgā darbā tiek iegūts 1.pakāpes diploms valsts mūzikas festivālos.

 

Daudzi skolēni ir labākie ne tikai mācību priekšmetu olimpiādēs, bet arī dažādās sporta sacensībās un izcīnījuši dažāda kaluma medaļas gan individuāli, gan komandās.

 

Mūsu skolēni ar panākumiem piedalījās arī dažādās novada mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, apliecinot savas zināšanas matemātikā, vācu valodā, debašu un publiskās runas mākslā.

 

Labākos skolēnus sveica Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore, asociētā profesore, bioloģijas zinātņu doktore Inese Kokina, Latvijas triatlona federācijas valdes loceklis, pasaules un Eiropas čempions triatlonā Anatolijs Levša, Daugavpils novadpētnieks un vēsturnieks Josifs Ročko, Daugavpils akordeonistu orķestra vadītāja Tatjana Saratova.

 

Svinīgo pasākumu vadīja Daugavpils Centra vidusskolas skolēni Ksenija Baranovska un Ņikita Orehs. Par muzikālām un deju pauzēm pasākumā gādāja Daugavpils 3.vidusskolas koris (vadītāja Maruta Veļičko, koncertmeistare Jūlija Vasiļjeva), Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra deju grupa “Inter&Nats” (vadītājs Jevgenijs Butorins), Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja tautas deju kolektīvs „Balaguri” (vadītāja Arina Popova), J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolniece Angelina Maļceva (skolotāji Tatjana Larionova un Stanislavs Jakovenko), breika deju komanda „Factory Kingz” (vadītājs Andžejs Začiņajevs), Daugavpils Valsts ģimnāzijas vokālais ansamblis “Vēlreiz” (vadītāja Anita Zarāne), Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” Show deju studijas „Vizāža” vidējās grupas audzēknes (vadītāja Jeļena Grizāne) un akordeonistu trio „Akords” (jaunākā grupa) – Antons Pizāns un Maksims Šelkovskis – akordeons un Artemijs Šņiparkovs – ģitāra (skolotāja Svetlana Rjabceva).

 

Mēs visi varam lepoties, ka mums ir aktīvi, centīgi, gudri, apņēmīgi, zinātkāri, daudzpusīgi un sportiski jaunieši, kuru panākumi ļāvuši izskanēt Daugavpils pilsētas vārdam novadā, valstī, pasaulē. Jaunieši, kuri prot sapņot, kuriem izdodas sasniegt mērķus, kuri spēj pacelties augstāk par ikdienu! Un nākamā gada maijā mēs atkal tiksimies, lai sveiktu mūsu skolēnus par jauniem sasniegumiem!

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti