Noslēgts līgums par Daugavpils teritorijas plānojuma izstrādi 2019-2031. gadam 0

Ceturtdiena, 09 mar 2017, 10:24 Versija drukāšanai

Noslēgts līgums par Daugavpils teritorijas plānojuma izstrādi 2019-2031. gadam
Pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā teritorijas plānojuma izstrādes 2019.-2031. gadam. Tāpēc tiek gaidīti arī iedzīvotāju ierosinājumi. Katrs priekšlikums tiek izvērtēts un ņemts vērā, bet ja ir noraidīts, tad tam ir pamatojums, kāpēc to nav iespējams realizēt. Jau vairākus gadus pašvaldība saņem priekšlikumus no juridiskām un fiziskām personām ar idejām nekustamo īpašumu jomā.


Ierosinājumus iesniedza arī Mežciema biedrība. Viņu priekšlikumi nav saistīti tikai ar savu zemes gabalu labiekārtošanu, bet gan Mežciemu kopumā: izveidot labiekārtotu parku, kur pastaigāties iedzīvotājiem ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, atjaunot Mežciema vēsturisko funkciju- kurortoloģiju un nepieļaut ražošanas uzņēmumu izvietošanu, kas piesārņo vidi un padara nepatīkamu dzīvi blakus esošo māju iedzīvotājiem. Tas viss ir atbalstāms no teritorijas plānošanas viedokļa. Jāatgādina, ka teritorijas plānojums nosaka vispārīgāku izmantošanu un prasības, jo konkrētas prasības iestrādājot tās grūti izpildīt mainoties biznesa iespējām vai plāniem, jo izmaiņas teritorijas plānojumā var veikt ar lokālplānojumu, kas prasa gan finansiālu, gan ir arī ilglaicīgs pasākums.

 

Iedzīvotāji vēlas, lai tiktu atjaunota kuģīša satiksme pa Daugavu, jo piestātnes vieta jau ir, lūdz labiekārtot pludmali un Daugavas krastu, kā arī paredzēt promenādi līdz bijušās sanatorijas teritorijai. Ir saglabājušās vēsturiskās, skaistās koka vasarnīcas ar ornamentiem, diemžēl tās izzūd, jo daudzi ēku īpašnieki veic siltināšanu ar plastmasas materiāliem vai arī pārbūvē ēkas. Ir arī pozitīvi piemēri, ka īpašnieks saglabā ēkas vēsturisko vērtību veicot restaurāciju. Tādēļ ir viens no priekšlikumiem - izstrādāt Mežciema mikrorajonam speciālas apbūves prasības koka arhitektūras saglabāšanai un rīkot praktiskus izglītojošus seminārus ēku īpašniekiem.

 

Iedzīvotājus satrauc arī Mežciema sanatorija, kura jau daudzus gadus atstāta likteņa varā. Iet bojā kārtējais Valsts kultūras piemineklis, kas varētu pārtapt vienā no lielākiem tūrisma objektiem pilsētā. Iedzīvotājus satrauc arī Mežciema skolas un bibliotēkas liktenis. Kādā no šīm ēkām varētu izveidot Mežciema muzeju, rehabilitācijas centru bērniem ar īpašām vajadzībām.

 

Mežciema iedzīvotāji ir labas prakses piemērs. Viņi ir izveidojuši Mežciema biedrību, kur iesaistījušies tā iedzīvotāji un aktīvi uzsākuši dažādu projektu rakstīšanu un līdzekļu piesaistīšanu Mežciema vēstures apzināšanai, kā arī vides sakārtošanai un atpūtas infrastruktūras izveidei. Pašvaldība atbalstījusi viņu ideju par rotaļu laukuma izbūvi Mežciema mikrorajonā Plāteru ielā. Mežciemā atrodas AS “Latvijas Valsts meži” mežs, kurā izveidotas stihiskas izgāztuves. Biedrība jau tikās ar “Valsts mežu” pārstāvjiem par atkritumu izvešanu un veicamajiem pasākumiem, lai meži nepārvērstos atkritumu izgāztuvēs, kā arī no akciju sabiedrības puses tiek izrādīta interese atbalstīt Mežciema mikrorajonu, piedaloties kopējos projektos kā sadarbības partneriem. “Valsts meži” izteica piedāvājumu labiekārtot savu meža masīvu starp Alberta, Plāteru un Kaiju ielām Mežciema iedzīvotāju atpūtai, ievērojot iedzīvotāju intereses.

 

Daugavpils pašvaldība aicina arī citus aktīvus iedzīvotājus atsaukties un iesaistīties sava mikrorajona attīstības plānošanā.

 

Informācija par jaunā Daugavpils teritorijas plānojuma izstrādi pieejama www.daugavpils.lv banerī “ Plānojam Daugavpili 2019-2031.g.” .

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti