Īpaši kungiem – vieglas, bet gardas receptes 8. marta maltītei!

Īpaši kungiem – vieglas, bet gardas receptes 8. marta maltītei!
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, piedāvājam vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!

Banānu-auzu pārslu pankūkas blenderī


Šīs pankūkas ir pagatavojamas ļoti ātri - apmēram10 minūtēs, bet to burvīgais aromāts gatavošanas laikā noteikti piepildīs telpu un spēs pamodināt pat vislielāko guļavu, turklāt pankūku pagatavošanai nebūs vajadzīgas pat mīklas maisīšanas iemaņas, jo to pavāra vietā paveiks blenderis!

 

Sastāvdaļas


150 g auzu pārslu (1,5 glāze)

50 g kviešu miltu (4 ēdamk.)

1 liels banāns

2 olas

300 ml paniņu (1,5 glāze)

1 ēdamk. cukura

1 tējk. kanēļa

1 tējk. cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

nedaudz augu eļļas cepšanai

*ogas, banāni, kļavu sīrups/medus pasniegšanai

 

Pagatavošana


Vispirms blenderī samaļ auzu pārslas, tad tām pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē visu kopā apmēram 30 sekundes, līdz tiek iegūta viendabīga masa. No iegūtās mīklas un uzkarsētas, nedaudz ietaukotas pannas veido un cep nelielas pankūkas, ko pasniedz ar šķēlēs sagrieztiem banāniem, ogām, medu vai citām iecienītām piedevām.

 

Krāsnī cepta vista ar karamelizētiem dārzeņiem


Sastāvdaļas vistai


4 vistu stilbiņi

5 ķiploku daiviņas

3 ēdamk. olīveļļas

sula no ½ citrona

2 ēdamk. itāļu garšvielu maisījuma (kaltēts oregano, timiāns, baziliks)

sāls un melnie pipari

 

Sastāvdaļas karamelizētiem dārzeņiem


200 g mazu burkāniņu (var ņemt saldētus)

250 g cukurzirņu pākstīs (var ņemt saldētus un aizstāt ar pākšu pupiņām)

25 g sviesta

1 tējk. kaltēta vai svaiga timiāna

Sāls

1glāze karsta ūdens

 

Pagatavošana


Olīveļļu samaisa kopā ar saspiestiem ķiplokiem, garšvielām, sāli un pipariem. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu un atstāj uz 15 minūtēm. Tad liek vistu ~40 minūtes cepties 180° C karstā cepeškrāsnī. Apmēram 20 min pirms vistas cepšanās laika beigām sāk gatavot dārzeņus. Sakarsētā pannā izkausē sviestu, liek tajā burkānus, apmaisa, pārlej ar glāzi karsta ūdens, uzliek vāku un sautē ~10 minūtes. Pievieno cukurzirņus, sāli, timiānu, visu viegli apmaisa, uzliek vāku un cep vēl 5 minūtes. Izmantojot saldētus produktus, dārzeņu cepšanas laiku mazliet samazina. Vistu pasniedz kopā ar dārzeņiem!

 

Īpaši kungiem – vieglas, bet gardas receptes 8. marta maltītei!

 

 

Deserta salāti ar rikota sieru un avenēm


Šo salātu sastāvdaļas veido ļoti īpašu un tiešām neparastu garšas kombināciju, turklāt deserts ir ļoti viegli un ātri pagatavojams!

 

Sastāvdaļas (2 personām)


250 g aveņu

250 g rikotas siera

65 g smalklapu salātu

3 ēdamk. aveņu ievārījuma

2 ēdamk. balsamiko mērces (ne etiķa)

 

Pagatavošana

 

Ar dakšiņu saspaida 100g aveņu, samaisa tās ar ievārījumu un balsamiko mērci. Ja vēlas, lai iegūtā masa būtu bez kauliņiem, to var izberzt caur sietu. Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, atlikušās avenes un bumbiņās veidotu rikota sieru. Visu pārlej ar iegūto mērci un nesteidzīgi bauda maltītes noslēgumā!

 

Īpaši kungiem – vieglas, bet gardas receptes 8. marta maltītei!