Brīvprātīgo 5 darbi Daugavpilī 0

Pirmdiena, 10 okt 2016, 09:04 Versija drukāšanai

Brīvprātīgo 5 darbi Daugavpilī
No 3. līdz 7. oktobrim Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departaments organizēja "Brīvprātīgo nedēļu 2016". Uz Brīvprātīgo nedēļu pieteicās 48 jaunieši. Ikvienam bija iespēja uzzināt vairāk par brīvprātīgā darba iespējām Daugavpilī. Pasākuma mērķis – ieinteresēt jauniešus veikt brīvprātīgo darbu, palīdzot rīkot pasākumus vai iesaistoties citās aktivitātēs.


Nedēļa iesākās ar Jauniešu neformālas izglītības centra (Varšavas ielā 45) atpūtas zonas iekārtošanu un atklāšanu. Brīvprātīgo komanda plānoja izveidot grāmatas skapi atpūtas zonā. Šajā skapī atradīsies grāmatas, ar kurām varēs mainīties ik viens, līdzīgi kā BookCrossing.

 

Otrdien, Starptautiskajā dzīvnieku aizsardzības dienā, brīvprātīgie ieradās Daugavpils dzīvnieku patversmē, kur palīdzēja rūpēties par dzīvniekiem. Brīvprātīgo komanda kopā ar četrkājainajiem draugiem pastaigājās svaigā gaisā, dāvājot viens otram uzmanību un mīlestību. Brīvprātīgie ieguva patīkamas emocijas par labi izdarītu darbu un ir gatavi arī turpmāk patstāvīgi apmeklēt šo iestādi.

 

"Brīvprātīgo nedēļas 2016" ietvaros, trešajā dienā jaunieši apmeklēja bērnu namu "Priedīte". Brīvprātīgo komanda kopā ar Daugavpils pilsētas skolēnu parlamentu sagatavoja jautras aktivitātes, rotaļas, spēles bērniem un iepazinās viens ar otru.

 

Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa 6. oktobrī kopā ar brīvprātīgajiem "Brīvprātīgo nedēļas" laikā viesojās Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā. Viesošanās sakumā centra darbiniece brīvprātīgajiem izskaidroja centra darbības virzienus, pastāstīja par brīvprātīgo darbinieku iespējām sociālās apkalpošanas centrā, kā arī iepazīstināja ar centra teritoriju. Brīvprātīgo komanda sagatavoja izklaidējošas aktivitātes senioriem. Atzīmējot 25.gadadienu, kopš Latvija pievienojās Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai, brīvprātīgie, kopā ar centrā dzīvojošajiem pensionāriem radoši darbojās, lai izveidotu "Pieminekli tagadnei". Tika izzinātas pensionāru dzīves vērtības, viņu spilgtākās atmiņas un iespaidi. Pensionāri uzdevuma laikā atvērās sarunām, dalījās ar saviem stāstiem par dzīvi un pieredzētajiem notikumiem. Prezentējot izveidotos darbus, atklājās, ka Daugavpils sociālās apkalpošanas centra iemītniekus iepriecina ikdienišķas, vienkāršas lietas – pastaigas dabā, adīšana, grāmatu lasīšana, mūzika, jaunas iepazīšanās. Izveidotajos darbos atspoguļojās kopīgas iezīmes – kopā būšana ar ģimeni, draugiem, paziņām un miers pasaulē, kas lika aizdomāties par dzīves vērtībām. Atvadoties no Sociālās apkalpošanas centra pensionāriem, brīvprātīgos apbēra ar laba vēlējumiem un paldies saucieniem. Šī bija abpusēja mijiedarbība, kuras laikā jaunieši guva pieredzi un zināšanas brīvprātīgajā darbā un sociālajā aprūpē, savukārt pensionāri pozitīvas emocijas un labi pavadītu laiku.

 

Jauniešu neformālās izglītības centrā brīvprātīgo komanda neformālā gaisotnē dalījās savās pārdomās par paveikto darbu nedēļās laikā. Tikās ar brīvprātīgā darba organizētājiem no biedrība "Erfolg", Sporta un jaunatnes departamenta, Krievu kultūras centra, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks", biedrības "Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas Jaunatnes nodaļas, Jauniešu neformālas izglītības centra un Daugavpils Jauniešu domes pārstāvjiem.

Dalībnieki iepazinās ar brīvprātīgā darba iespējām Daugavpilī dažādās jomās un izvēlējās sev piemērotāko.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti