Optisko internetu visām Daugavpils izglītības iestādēm nodrošinās “Bite Latvija” 0

Piektdiena, 13 sep 2024, 14:16 Versija drukāšanai
Optisko internetu visām Daugavpils izglītības iestādēm nodrošinās “Bite Latvija”

Elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” jaunajā mācību gadā nodrošinās optisko internetu visām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm Daugavpilī. Uzņēmums ir uzvarējis Daugavpils valsts pilsētas pašvaldības izsludinātajā iepirkumā par interneta pakalpojumu nodrošināšanu pilsētas Izglītības pārvaldei un visām tās padotības iestādēm.


Pēc apvienošanās ar SIA “Baltcom” 2024. gada 1. jūlijā “Bite Latvija” pārņēma “Baltcom” infrastruktūru elektronisko sakaru pakalpojumu nodrošināšanai, kas uzņēmumam ļauj turpināt sniegt augstas kvalitātes optisko internetu izglītības iestādēm Daugavpilī. Jaunā “Bite Latvija” optiskā interneta infrastruktūra Daugavpilī pārklāj 36 000 mājsaimniecību, nodrošinot uzticamu internetu ar fiksētu ātrumu līdz 1000 mbit/s, kā arī IKT, lietu interneta (IoT) un infrastruktūras pakalpojumus biznesiem un valsts iestādēm. Jāuzsver, ka tieši "Bite Latvija" infrastruktūras – optiskā interneta un 5G mobilā tīkla – sinerģija klientiem ļauj nodrošināt uzticamus un stabilus pakalpojumus.

 

“Mēs esam pārliecināti, ka piekļuve ātram un stabilam internetam ir būtisks priekšnosacījums mūsdienu izglītības procesam un digitālo resursu izmantošanai. Pēc veiksmīgas integrācijas esam apvienojuši abu uzņēmumu labo praksi visā Latvijā, tāpēc esam gandarīti, ka Bite var turpināt Baltcom iepriekš sniegto pakalpojumu, nodrošinot 34 Daugavpils izglītības iestādēm mūsdienīgu un ātru optisko internetu jaunajā mācību gadā. Baltcom Daugavpilī ir attīstījis spēcīgu infrastruktūru, un mēs esam apņēmušies saglabāt augstos standartus,” skaidro Māris Šmaukstelis, “Bites Latvija” Valsts un pašvaldību klientu nodaļas vadītājs.

 

Iepirkums par interneta pakalpojumu sniegšanu ietver interneta p­­­­iekļuves nodrošināšanu, kā arī tās uzturēšanu un apkalpošanu. Līguma termiņš ir 12 mēneši.

 

Saskaņā ar noslēgto līgumu “Bite Latvija” sniegs optiskā interneta pakalpojumus tādās iestādēs kā Daugavpils Centra vidusskola un Daugavpils pilsētas 29. poļu pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola, Daugavpils iespēju vidusskola, Daugavpils J. Pilsudska valsts poļu ģimnāzija, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs, Daugavpils Stropu pamatskola-attīstības centrs, Daugavpils Saskaņas pamatskola un Daugavpils pilsētas 12., 9., un 24. pirmsskolas izglītības iestāde, Ķīmijas apkaimes pirmskolas izglītības iestāde, Daugavpils pilsētas 22. un 27. pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils 4. pirmsskolas izglītības iestāde un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils Valsts ģimnāzijas dienesta viesnīca un Daugavpils Vienības pamatskola, Daugavpils Valstspilsētas vidusskola un Daugavpils 15. pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils Zinātņu vidusskola, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde”, Daugavpils Inovāciju centrs, Brīvā laika klubs “SMAIDS”, “SUDRABA AVOTI”, “MEZGLS”, “STARS”, Kartinga klubs un Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrs “Jaunība”.

0
Autors:preses relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 10:33 Iedzīvotājus aicina paust viedokli par plānoto spēļu zāļu slēgšanu Daugavpilī
Šodien, 09:05 Kas var pieņemt lēmumu par bērnu vakcināciju “antivakseru” ģimenēs
Šodien, 07:35 Līdz 15. oktobrim sporta organizācijas var pieteikties finansējumam sacensību organizēšanai Daugavpils pilsētā
Vakar, 10:35 Papildināti Goda ģimenes apliecības programmas noteikumi
Vakar, 09:09 Daugavpils valstspilsētas pašvaldība aicina izvirzīt pretendentus apbalvojumam "Gada balva"
Vakar, 07:31 Valsts asinsdonoru centram nepieciešamas vairāku grupu asinis: lūdz atsaukties donorus
16. septembrī, 10:27 Daugavpils plāno piedalīties īres dzīvokļu attīstības programmā
16. septembrī, 09:03 Indiešu restorāna īpašniekus Rīgā apsūdz cilvēku tirdzniecībā
16. septembrī, 07:32 Saeima aicina jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”
13. septembrī, 14:16 Optisko internetu visām Daugavpils izglītības iestādēm nodrošinās “Bite Latvija”
13. septembrī, 10:16 18. septembrī notiks velo foto orientēšanās Daugavpils Fotoreiss 2024
13. septembrī, 09:13 Covid-19 nekur nepazudīs! Infektoloģe Vīksna par Covid-19 un pērtiķu baku infekcijas izplatību Latvijā
13. septembrī, 08:09 Rīgas ielas svētku norises vietā ierobežos satiksmi
12. septembrī, 11:41 INFO STUNDA par uzņēmējdarbības iespējām Daugavpilī
12. septembrī, 10:41 Daugavpils teātrī tiek iestudēts jautrs detektīvs visai ģimenei “Sarkanās mājas noslēpums”

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti