Truksni atceļ no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata 0

Ceturtdiena, 13 okt 2016, 16:01 Versija drukāšanai

Truksni atceļ no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS), kurš ir aizdomās turētais kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, šodien domes ārkārtas sēdē tika atcelts no amata.


Neuzticības balsojumā vairākums nobalsoja par Trukšņa atbrīvošanu no pilsētas mēra amata.

 

Tā jau ir otrā reize, kad Truksni atbrīvo no domes vadītāja amata, jo 2013.gada aprīlī viņu no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja, jo pašvaldības deputātu neuzticības pamatā bija Trukšņa reklamēšanās par nodokļu maksātāju naudu.

 

Kā ziņots, pirms sēdes tobrīd vēl pilsētas mēra statusā esošais politiķis aģentūrai BNS teica, ka, lai arī atrodoties atvaļinājumā, viņš esot lūdzis savai vietniecei Ritai Sproģei (ZZS) sasaukt šodienas sēdi. "Es pats sēdi ierosināju sasaukt," uzsvēra Truksnis un vēlreiz piebilda, ka nekad neesot izdarījis neko nelikumīgu.

 

Šis jautājums tiks skatīts pēc deputātu ierosinājuma. Ārkārtas domes sēdes sasaukšanu ierosināja priekšsēdētāja vietniece, aģentūrai BNS pastāstīja domes pārstāve Zane Leite.

 

Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš aģentūrai BNS pirms sēdes pastāstīja, ka ārkārtas domes sēde sasaukta pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu aicinājuma. Viņš pauda, ka ZZS atbalsta Trukšņa saglabāšanu amatā, bet ārkārtas sēde ir sasaukta, lai dotu priekšsēdētājam iespēju paskaidrot, kas ir noticis, un nebūtu jābalstās uz baumām.

 

Iepriekš aicinājumu izteikt neuzticību kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētajam Truksnim bija plānojoši atbalstīt partijas "Tev, Jūrmalai" pārstāvji Arnis Ābelītis un Mārtiņš Stulpiņš, "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāte Gunta Liepiņa.

 

Savukārt "Vienotība" pirms šodienas sēdes bija izplatījusi paziņojumu, kurā norādīja, ka arī "Vienotības" Jūrmalas domes deputāti Iveta Blaua un Juris Visockis bija plānojuši šodien savākt nepieciešamos domes deputātu parakstus, lai rosinātu izskatīt jautājumu par Trukšņa atcelšanu no amata.

 

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā kopumā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

 

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti