Kāds ir piemērotākais laiks automašīnas pārdošanai? 0

Piektdiena, 06 maijā 2016, 09:49 Versija drukāšanai

Kāds ir piemērotākais laiks automašīnas pārdošanai?
Kad jūs pirmo reizi pirkāt savu automašīnu, jūs, iespējams, nepadomājāt, kāda būs tās cena, kad jūs to vēlēsities pārdot. Lai vai kā, kad paiet vairāki mēneši vai vairāki gadi, automašīnas cena nepielūdzami krītas. Laiks ir nozīmīgs faktors, ko pavisam noteikti nevajadzētu ignorēt. Ja cenu, balstoties uz automašīnas lietošanas laiku, var noteikt salīdzinoši viegli, tad noteikt laiku, kas būtu piemērotākais automašīnas pārdošanai, ir sarežģītāk.


Nolietojuma faktors

 

Automašīnas nolietošanās sākas brīdī, kad tā izbrauc no auto salona. Dažādas automašīnas nolietojas dažādi, tādēļ ir grūti viennozīmīgi pateikt, cik vērta būs tā vai cita automašīna, teiksim, pēc 12 mēnešiem jeb 1 gada. Paradoksāli, bet jaunu automašīnu vērtība krītas daudz ātrāk un straujāk nekā lietotu automobiļu vērtība. Vērtības kritums gada laikā parasti ir no 15% līdz 30%, kad, piemēram, 3 gadu laikā var sasniegt pat 50%. Tā kā pārdot jaunas automašīnas, kas ir lietotas vien 2 vai 3 gadus, nav izdevīgi, tad cilvēki parasti cenšas gūt no tām maksimālu labumu un lietot tās tik ilgi, cik vien iespējams. Dariet arī jūs tā.

 

Ja jūs vēlēsities pārdot lietotu automašīnu, kuras vērtība ir jau nokritusies tik zemu, cik vien tas ir iespējams, jums būs jāsacenšas ar citiem lietotu automobiļu pārdevējiem. Sanāk, ka nolietojumam lietotu automašīnu gadījumā patiesībā nav nekādas īpašas nozīmes. Pats būtiskākais ir prast atšķirties no citiem lietoto automobiļu tirgotājiem, piedāvājot auto tirgum ievērības cienīgu un iekārojamu automašīnu. Lai vai kā, mēģiniet nemitīgi rūpēties par savu automobili un uzturēt to darba kartībā, lai palēninātu tā nolietošanos, līdz jūs to vēlēsities nomainīt pret jaunu.

 

Lai pasargātu sevi no nevajadzīgiem izdevumiem, kas var rasties, automašīnai iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā, jums ir nepieciešama OCTA polise, bet, ja jūs vēlaties, lai jūsu drošība pret finansiāliem zaudējumiem būtu vēl lielāka, apsveriet domu par KASKO apdrošināšanas iegādi. Tā kā KASKO apdrošināšana, atšķirībā no OCTA apdrošināšanas, ir brīvprātīga, arī tās cena ir augstāka. Lai noskaidrotu konkrētas kasko cenas, vērsieties pie kādas apdrošināšanas kompānijas, jo KASKO polises cena ir atkarīga no dažnedažādiem individuāliem faktoriem.

 

Pārdodiet automobili tad, kad tas vairs nekalpo jūsu mērķiem

 

Piemērotākais laiks pārdot savu automobili ir tad, kad tas vairs nekalpo jūsu mērķiem, proti, kad tas vairs neatbilst jūsu dzīvesveidam, kā arī vēlmēm un vajadzībām. Piemēram, diezin vai mazā un sportiskā automašīna, ko jūs nopirkāt savos jaunības gados, kad bijāt viens, būs piemērota visām jūsu ģimenes vajadzībām. Kā noprotams, ģimenei, it īpaši ar maziem bērniem, ir vajadzīga ietilpīga, funkcionāla un praktiska automašīna, nevis automobilis, kas kalpo par pašapliecināšanās līdzekli. Mainoties dzīves situācijai, nereti nākas mainīt arī automašīnu, bez kuras mūsdienu straujais dzīvesveids ir grūti iedomājams. Daudziem autovadītājiem patīk to automašīnas un tie nevēlas neko mainīt, bet, ja jums vairs īsti neiet pie sirds jūsu pašreizējais automobilis, un jūs esat noskatījuši kādu citu, ir īstais laiks pārdot veco spēkratu. Jebkura nauda, ko jūs varat atgūt no sava vecā auto pārdošanas, var palīdzēt jums ātrāk iegādāties jaunu.

 

Vai gadalaikam ir kāda nozīme?

 

Jā, arī gadalaikam ir nozīme, izvēloties piemērotāko laiku automašīnas pārdošanai. Patiesību sakot, gadalaiks ir viens no būtiskākajiem faktoriem, ko vajadzētu ņemt vērā. Dažādi notikumi, svētki un sezonas spēlē nozīmīgu lomu piemērotākā laika izvēlē. Kā novērots, pavasara un vasaras mēnešos automašīnas tiek pārdotas un arī pirktas par augstākām cenām nekā citos gada laikos. Paaugstinoties gaisa temperatūrai, pieaug arī pieprasījums pēc klasiskajiem un sporta automobiļiem. Savukārt rudens un ziemas laikā pieaug pieprasījums pēc 4x4 un bezceļu automobiļiem. Septembrī un martā auto tirgu piepilda lietotas automašīnas, tādēļ, ja vēlaties pārdot savu automašīnu, izvēlieties kādus citus mēnešus, lai izvairītos no liekas konkurences. Automašīnas nereti tiek pirktas arī kā dāvanas kādos īpašos svētkos, piemēram, absolvējot skolu vai sasniedzot pilngadību, tādēļ ir jārēķinās arī ar personīgajiem svētkiem, ne tikai nacionāla mēroga svētkiem. Viens ir skaidrs – automašīnas pārdošana piemērotā laikā ievērojami palielina jūsu iespējas piesaistīt potenciālos pircējus.

0
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti