Latgales skolotājus iepazīstinās ar jauno mācību līdzekli par ES 0

Pirmdiena, 25 maijā 2015, 14:02 Versija drukāšanai

Latgales skolotājus iepazīstinās ar jauno mācību līdzekli par ES
Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā izstrādāts mācību līdzeklis "Iepazīsti Eiropas Savienību un izmanto savas iespējas", kura galvenais uzdevums un mērķis - ES jautājumu plašāka integrācija vispārējās izglītības mācību saturā.


Lai Latvijas izglītības iestādes mācību līdzekli varētu izmantot mācību stundās, izglītojot skolēnus par ES un ar to saistītām tēmām, ar jauno mācību līdzekli jau nākamnedēļ semināros iepazīsies skolu pedagogi.

 

"Mācību līdzeklis "Iepazīsti Eiropas Savienību un izmanto savas iespējas" tika atjaunots, lai nodrošinātu skolotājiem iespēju par ES runāt skolēniem saprotamā un interesantā veidā. Materiāls ļaus pilnveidot un paplašināt gan skolēnu, gan skolotāju zināšanas par ES. Šīs zināšanas ir pietiekami viegli un bez milzīgas piepūles apgūstamas, un tieši šādu zināšanu apguves veidu nodrošina jaunais mācību līdzeklis," saka Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda valdes priekšsēdētāja Liesma Ose.

 

Lai informāciju par ES skolēniem varētu nodot kvalitatīvāk un skaidrāk, maijā visā Latvijā notiks semināri skolotājiem. Šo semināru mērķis būs - padziļināti skaidrot mācību līdzekļa metodiskos norādījumus un apgūt metodiku, kas skolotājiem palīdzēs mācību procesā. Seminārus vadīs jaunā mācību līdzekļa autores - Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda valdes priekšsēdētāja Liesma Ose un Valsts izglītības satura centra Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vecākā referente Sandra Falka.

 

Latgales reģiona skolotājiem paredzētais seminārs notiks 26. maijā no plkst. 13.00 līdz 15.30 Daugavpilī - Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā, Tautas ielā 59.Semināru vadīs viena no mācību līdzekļa līdzautorēm - Valsts izglītības satura centra Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vecākā referente Sandra Falka.

 

Katra semināra laikā skolotājiem būs arī lieliska iespēja laimēt planšetdatoru, ko pēc tam varēs efektīvi izmantot darba procesā, paplašinot jauno tehnoloģiju izmantošanu skolā un ejot kopsolī ar skolēniem. Tā kā vietu skaits semināros ir ierobežots, aicinām skolotājus pieteikties līdz 25.maijam, rakstot uz e-pastu zane.ievina@prae.lv.

 

Mācību materiāli sagatavoti dažādām klašu grupām: 1. - 3.klases, 4. - 6.klases, 7. - 9. klases un 10. – 12.klases. Līdz ar to katrai klašu grupai jautājumi par ES ir šī vecuma skolēniem piemērotā un saistošā valodā. Mācību materiāliem piešķirta arī jauna vizuālā identitāte, kas atvieglo skolēnu uztveri, un materiālos iekļautie uzziņas materiāli un video ļauj skolēniem vieglāk uztvert jaunas zināšanas. Tāpat materiālos ir dažādi uzdevumi, kas bērniem pašiem ļauj kritiskāk domāt par ES jautājumiem. Ir arī pievienoti dažādi diskusiju temati un idejas tēmu paplašināšanai, kas ļauj skolēnus iesaistīt izglītojošās lekcijās.

 

Mācību materiāls tapis sadarbībā ar Valsts kanceleju, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu, Ārlietu ministriju, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

0
Autors:esmaja.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti