Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos bojā gāja viens cilvēks, bet cieta deviņi 0

Pirmdiena, 10 jūl 2017, 12:36 Versija drukāšanai

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos bojā gāja viens cilvēks, bet cieta deviņi
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 8.jūlija plkst. 6.30 līdz 10.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 101 izsaukumu – 39 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.


Sestdien plkst. 9.55 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ciblas novada Zvirgzdenes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās, bet tajā cieta apmēram 54 gadus veca sieviete, kura nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

 

Sestdien plkst. 15.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Priežu ielu Garkalnē, kur dega divstāvu autoservisa ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu 180m2 platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo ēku. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.02.

 

Naktī uz svētdienu plkst. 1.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Alūksnes novada Pededzes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 70m2 platībā un tai iegruvis jumts ar starpstāvu pārsegumu. Ugunsgrēkā cieta apmēram 79 gadus veca sieviete, kura tika nodota NMPD mediķiem, bet apmēram 81 gadu vecs vīrietis ugunsgrēkā gāja bojā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 11.02.

 

Vakar plkst. 21.53 tika saņemts izsaukums uz Madonas novada Kalsnavas pagastu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega krēsls 1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un tajā cieta divas sievietes, kuras tika nodotas NMPD mediķiem.

 

Naktī uz pirmdienu plkst. 2.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saules aleju Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega dzīvoklis. Ierodoties konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg gaitenis un palīgtelpa 20m2 platībā. No piedūmotajām telpām otrajā un trešajā stāvā ar elpošanas masku palīdzību tika izglābti astoņi cilvēki, ar autokāpnēm izglābti četri cilvēki, bet, izmantojot izbīdāmās kāpnes, izglābti vēl trīs cilvēki. No šiem 15 izglābtajiem cilvēkiem, pieci bija cietuši un nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 5.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

 

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sega, malka, sausā zāle, siena rullis, zaru kaudze, kūdra, meža zemsedze, mežs, riepas, elektrības instalācija, plastmasas tualetes, trīs vieglās automašīnas, mikroautobuss, griestu pārsegums un jumta konstrukcijas, jumts, divas pirtis, šķūnis, dārza māja, saimniecības ēka un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

 

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam vīrietim, kurš Saldus novada Pampāļu pagastā bija apmaldījies mežā. Izmantojot skaņas signālus, vīrietim tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

 

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Satiksmes ielā Jelgavā ar kāpņu palīdzību no rotaļu laukuma konstrukcijas jumta nocēla bērnu, kurš saviem spēkiem nespēja tik lejā.

 

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Zilupes ielā Rēzeknē no koka nocēla kaķi, Cesvaines novada Cesvaines pagastā no apmēram 2,5m dziļas akas izcēla zirgu, bet svētdien Satiksmes ielā Jelgavā atbrīvoja pagrabā iesprostotus kaķēnus, Juglas ielā Rīgā no koka nocēla kaķi un Alūksnes novada Veclaicenes pagastā no akas izcēla tajā iekritušu govi.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Ieva Čīka/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti