Dome turpina īstenot projektu “Get into the swing of the City!” 0

Piektdiena, 07 okt 2016, 15:41 Versija drukāšanai

Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa „Eiropas teritoriālā sadarbība” starpreģionu sadarbības programmas URBACT III 2014.-2020.gadam (turpmāk – URBACT III programma) ietvaros tiek īstenots projekts “Get into the swing of the City!”/”Iejūties pilsētas ritmā!” (turpmāk “Gen-Y City”).


URBACT III programma atbalsta sadarbības tīklus starp Eiropas Savienības, Norvēģijas un Šveices pilsētām un veicina integrētu ilgtspējīgu pilsētvides attīstību. Mērķis ir uzlabot reģionālās un kohēzijas politikas efektivitāti, sniedzot atbalstu pilsētām integrētu pilsētvides stratēģiju izstrādē un īstenošanā. Tāpat projektā būtiska ir arī savstarpējā pieredzes apmaiņa un labās prakses tālāknodošana.

 

Latvijā ir tikai 7 plānošanas tīklu (action networks) projekti URBACT III programmas ietvaros, kuros piedalās partneri no Latvijas : AGRI-URBAN Jelgavas novads (vadošais partneris Baena Spānijā, Arrival Cities Rīga (Amadora Portugālē), Change! Rīgas plānošanas reģions (Eindhovena Nīderlandē), Gen-Y City Daugavpils (Poznaņa Polijā), REFILL Rīga (Ģente Beļģijā), TechTown Cēsis (Barnslija Lielbritānijā), Vital Cities Liepāja (Loule Portugālē).

 

Projekta vadošais partneris ir Poznaņas pašvaldība Polijā, projekta partneri: Boloņa un Dženova Itālijā, Sabadella un Granada Spānijā, Koimbra Portugālē, Nante Francijā, Volverhemptona Lielbritānijā, Kristiānsanna Norvēģijā, Klaipēda Lietuvā, Toruņa Polijā un Daugavpils Latvijā, kopumā 12 pilsētas no 9 valstīm, kas gatavas mācīties, gūt jaunu pieredzi un ieviest labās prakses piemērus, lai veicinātu jaunu cilvēku radošuma attīstību tajās.

 

Projekta 1.fāze noslēdzās 2016.gada martā, savukārt 2.fāze tika apstiprināta 2016.gada maijā. Otrās fāzes ietvaros jau notikušas divas starptautiskās Polijas pilsētā Toruņā un Lielbritānijas pilsētā Volverhemptonā. Šo sanāksmju laikā iesaistītie partneri ir dalījušie pieredzē par to, kas nepieciešams katrā pilsētā, lai saglabātu jaunu cilvēku interesi tur palikt un uzsākt uzņēmējdarbību. Kopīgi strādājot, iesaistītās pilsētas nonākušas pie trim pamatvirzieniem savu rīcības plānu izstrādei – kā saglabāt pilsētās esošos jauniešus, kā palīdzēt attīstīt jauniešiem nepieciešamās jomas, nišas un pašus jauniešus, un kā padarīt pilsētu saistošu jauniem cilvēkiem, lai viņi izvēlētos dzīvot, strādāt un radoši attīstīties tieši Daugavpilī jeb, globāli runājot, kā atbalstīt radošo paaudzi (generation “Y”).

 

“Y” paaudze ir uz rezultātu orientēti jauni cilvēki, kas ir ļoti ambiciozi. Viņi neko nedara darīšanas pēc. Viņiem galvenais ir rezultāts un svarīgi, lai tas būtu ieguldītā darba vērts. Tie nav tikai jaunieši, bet visi uzņēmīgie cilvēki pilsētā. Tie ir jaunie uzņēmēji, kas darbojas dažādās jomās, biedrību un organizāciju līderi, kas iesaista citus jaunus cilvēkus un palīdz citiem sevi attīstīt. Tie ir universitāšu un zinātnes jomas pārstāvji, kas tiecas uz jaunā un nezināmā izzināšanu. Tās ir jaunās māmiņas, kas rada jaunas idejas, lai darītu ko lietderīgu visas sabiedrības labā. Tie ir IT speciālisti, kas mēģina ieviest jaunākās tehnoloģijas visās sfērās. Liela daļa no šīs paaudzes ir skolēni, kas vēl mācās skolās līdz 18 gadu vecumam. Viņi ir aktīvi, radoši un darbojas kā brīvprātīgie vai vienkārši piedalās dažādos pasākumos, kur piedāvā savas idejas un palīdzību. “Y” paaudze ir motivēta un vienmēr tiecas ne tikai pēc sava labuma, bet pēc sabiedrības labuma kopumā.

 

Projekta ietvaros Daugavpils un visas iesaistītās pilsētas vēlas noskaidrot Daugavpils jauniešu vajadzības, vēlmes un iespējas, kā arī noskaidrot, ko un kādā veidā jaunieši gribētu attīstīt savās pilsētās. Pamatojoties uz noskaidroto, tiks izstrādāts rīcības plāns (Urbact Local Action Plan) katrā pilsētā, lai to integrētu pilsētu attīstības plānos.

 

Papildus informāciju par projekta plānotājām aktivitātēm un sasniedzamajiem rezultātiem ir pieejama pie attiecīgā projekta vadošā partnera – Poznaņas pašvaldības www.poznan.pl un Urbact programmas mājaslapā www.urbact.eu/genycity, kā arī sociālajos portālos: Facebook: www.facebook.com Gen-Y City un Twitter: https://twitter.com/GenYCity

 

Papildus informāciju var meklēt URBACT III programmas mājas lapā un VARAM tīmekļa vietnē.

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti