Daugavpils skolas un pedagogi saņems balvas 0

Pirmdiena, 29 aug 2016, 10:57 Versija drukāšanai

Daugavpils skolas un pedagogi saņems balvas
Šodien, 29.augustā, svinīgā ceremonijā Melngalvju namā Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniegs Ata Kronvalda balvu un ceļojošo balvu “Lielā puce”.


Šogad Ata Kronvalda prēmiju saņems divi pedagogi, viena no viņiem ir Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja vēstures skolotāja Larisa Želeve.

 

Larisas Želves pedagoģiskā darba stāžs ir 24 gadi. Ilggadīgi strādājot šajā jomā, skolotāja ar lielu prieku nodod saviem audzēkņiem zināšanas un pieredzi, nodrošinot individuālu pieeju, ievērojot katra talantīga bērna vēlēšanās un iespējas. Skolotāja mīl un dziļi pārzina savu priekšmetu, māca aizrautīgi, radoši, izmanto jaunākās informatīvās tehnoloģijas. L.Želves audzēkņiem ir augsts zināšanu līmenis priekšmetā, ko uzrāda gan centralizēto valsts eksāmenu rezultāti, gan arī skolēnu sasniegumi dažāda līmeņa olimpiādēs, konkursos un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs. Katru gadu skolēni L.Želves vadībā piedalās dažāda veida vēstures konkursos un pārsvarā tiek iegūta 1.vieta. Skolotājas vadītie zinātniski pētnieciskie darbi augsti tiek novērtēti ne tikai Latgales reģionā, bet arī Valsts līmenī. Kopš 2012.gada skolotājas skolēni Valsts līmenī guvuši 8 godalgotas vietas vēstures olimpiādēs. Skolotāja mudina savus skolēnus pētīt ģimenes un dzimtas vēsturi, saglabāt kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm, pievērst uzmanību vēsturisko pieminekļu saglabāšanai. Larisa Želve ir savas valsts patriote. Skolotāja ciena un īsteno Latvijas un Eiropas vērtības.

 

Ata Kronvalda balva tiek pasniegta jau kopš 1989.gada, un līdz 2016.gadam pavisam godalgas saņēmuši 141 izcili izglītības darbinieki, starp viņiem arī daugavpilietes Inga Sokolova (2009.gads), Aļesja Šapkova (2012.gads) un Ināra Kudrjavska (2015.gads) Balvu ik gadu piešķir zinātniekiem, speciālistiem, pedagogiem un studentiem par ievērojamu un ilggadēju ieguldījumu talantīgo skolēnu apzināšanā un izglītošanā, kā arī skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanā un/vai organizēšanā.

 

Ceremonijā tiks pasniegti diplomi skolu reitinga "Lielā Pūce" pirmajām 5 "Lielajām skolām" un 5 "Mazajām skolām". Pirmās 2 skolas katrā skolu grupā saņems ceļojošās balvas - pūces. Šogad reitingā ir iekļautas 175 "mazās" skolas un 93 "lielās" skolas(vidusskolēnu skaits vismaz 100 skolēni).

 

Balvu lielo skolu grupā saņems Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, bet mazo skolu grupā Daugavpils saskaņas pamatskola.

 

Ceļojošo balvu „Lielā Pūce" pirmo reizi pasniedza 1988./89.m.g. Balvas dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes firma „Kontakts". Lielā Pūce ir skolu reitings darbā ar talantīgiem skolēniem. Ata Kronvalda fonds labākos skolu kolektīvus nosaka pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un Valsts mēroga konkursos.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:la.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti