Ankarā nošauts Krievijas vēstnieks 0

Otrdiena, 20 dec 2016, 09:11 Versija drukāšanai

Ankarā nošauts Krievijas vēstnieks
Ankarā pirmdienas vakarā nošauts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Notikušais, iespējams, ietekmēs abu valstu attiecības politiskā līmenī un tuvākās dienās gaidāmas diskusijas visaugstākajā līmenī, vēsta BBC.


Uzbrukums noticis fotoizstādes "Krievija turku acīm" atklāšanā Mūsdienu mākslas centrā Ankarā. Karlovs svinīgajā pasākumā teicis uzrunu, kad viņam iešauts mugurā. Vēstnieks pēc uzbrukuma nogādāts slimnīcā, bet viņa dzīvību glābt nav izdevies, apstiprinājusi Krievijas Ārlietu ministrija.

 

Kopā ar nogalināto Karlovu izstādes atklāšanā bijusi viņa sieva, kas ar sirdstrieku nogādāta slimnīcā.
Pagaidām nav precizēts cietušo skaits, bet zināms, ka uzbrucējs raidījis astoņus šāvienus. Noskaidrots, ka sākumā uzbrucējs izšāvis griestos, pēc tam Krievijas vēstniekam mugurā, bet tad raidījis vēl vienu šāvienu Karlovam.

Notikušā aculiecinieki ziņojuši, ka ēkā pēc uzbrukuma bija izcēlusies apšaude.

 

BBC ziņo, ka uzbrucējs bijis kāds vīrietis, kurš izstādes atklāšanā iekļuvis, uzrādot policista apliecību. Citi avoti ziņo, ka uzbrukuma laikā vīrietis izkliedzis frāzes saistībā ar krīzi Sīrijas pilsētā Alepo. Tāpat uzbrucējs esot kliedzis "Allahu Akbar".

 

Turcijas policija apstiprinājusi, ka specoperācijas laikā uzbrucējs nogalināts. Uzbrucējs bijis policists, kurš iekļuvis izstādē, uzrādot apliecību. Uzbrucējs identificēts kā 1994. gadā dzimušais Mevlits Merts Altintašs, beidzis Izmiras policijas skolu un strādājis Ankaras policijā.

 

Turcijas masu mediji gan ziņo, ka uzbrucējs uz laiku bijis atstādināts no dienesta policijā, jo viņš tika turēts aizdomās par vasarā notikušā apvērsuma mēģinājuma atbalstīšanu.

 

Savukārt izdevums "HaberTurk" vēsta, ka Altintašs bijis saistīts teroristisko organizāciju FETO, kuru Turcijas varas iestādes tur aizdomās par sadarbību ar Amerikas Savienotajās Valstīs dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena. Turcija šo sludinātāju uzskata par galveno apvērsuma mēģinājumā.

Pēdējo dienu laikā daudzās pasaules pilsētās pie Krievijas vēstniecībām bijuši protesti, pieprasot pārtraukt karadarbību Sīrijas pilsētā Alepo. Turcija un Krievija politiskā līmenī cenšas risināt krīzi Alepo, kas atrodas tikai nepilnus 60 km no Turcijas robežas.

 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins par incidentu uzzinājis, tiekoties ar uzņēmējiem. Pēc saņemtās informācijas, Putins pārtraucis tikšanās un par aktuālo notikumu veicis vairākas telefonkonferences. Krievijas prezidents steidzami sazinājies arī ar Turcijas prezidentu Redžipu Tajanu Erdoganu, lai pārrunātu notikušā ietekmi uz valstu savstarpējām attiecībām, vēsta TASS.

 

Otrdien bija ieplānota Krievijas, Irānas un Turcijas trīspusējā tikšanās ministru līmenī, kuru nav plānots atcelt pēc incidenta.

0
Autors:Delfi.lv
Foto:amur.info

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti