Kravas automašīna Nicā iebrauc pūlī, nogalinot vismaz 80 cilvēkus 0

Piektdiena, 15 jūl 2016, 08:36 Versija drukāšanai

Kravas automašīna Nicā iebrauc pūlī, nogalinot vismaz 80 cilvēkus
Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.


Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

 

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu, paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

 

Šofera identifikācija vēl turpinās, bet kravas mašīnā tika atrasti 31 gadu veca tunisiešu izcelsmes francūža personas dokumenti. Tajos norādīts, ka šis vīrietis bija Nicas iedzīvotājs, pavēstīja ziņu avots policijā.

 

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām “Brīvība, vienlīdzība, brālība” ("Liberte, Egalite, Fraternite").

 

Provansas-Alpu-Azūra krasta reģiona padomes prezidents Kristiāns Estrozī paziņojumā par reģiona galvaspilsētā Nicā notikušo uzbrukumu sacīja, ka kravas automašīnā bija “šaujamieroči” un “lielāki ieroči”.

 

Uzbrucējs vairākas reizes izšāva ar pistoli, pirms viņu nogalināja policija, pavēstīja izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

 

Cits izmeklēšanai tuvs ziņu avots sacīja, ka kravas mašīnā tika atrastas "vairākas neīstas šautenes" un "neaktīva" granāta.

 

ASV prezidents Baraks Obama nosodīja “šausmīgo teroraktu”, par kuru gan neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību.

 

Nicā notikušais uzbrukums ir trešais liela mēroga terorakts Francijā nepilnu 18 mēnešu laikā. Prokuratūra paziņoja, ka to izmeklēs pretterorisma izmeklētāji.

 

"Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai šis cilvēks rīkojās viens vai viņam bijuši līdzzinātāji, kas varētu būt aizbēguši,” sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

 

Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš pauda “atbalstu un solidaritāti” Nicas iedzīvotājiem, piektdienas rītā uzrunā valsts iedzīvotājiem paziņoja, ka šim uzbrukumam bija “nenoliedzams terorakta raksturs”.

 

Prezidents paziņoja, ka valstī spēkā esošais ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts par trim mēnešiem un viņš iesaucis armijas rezervistus, lai pastiprinātu policiju un žandarmēriju, kā arī robežapsardzi.

 

Olands sacīja, ka Francija pastiprinās savu lomu Irākā un Sīrijā, kur tā starptautiskas koalīcijas sastāvā cīnās pret “Islāma valsts” džihādistiem.

 

Olands piektdien vadīs valsts aizsardzības un drošības dienestu vadītāju sanāksmi, lai lemtu par iespējamiem tālākiem pasākumiem.

 

Francijā ir ārkārtas stāvoklis kopš džihādistu grupējuma “Islāma valsts” 13.novembrī sarīkotajiem teroraktiem Parīzē, kuros tika nogalināti 130 cilvēki. Pērnā gada janvārī citā teroristu uzbrukumā Parīzē tika nogalināti 17 cilvēki.

0
Autors:BNS

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti