Viens pats mājās – Makolijam Kalkinam 35 0

Trešdiena, 26 aug 2015, 11:16 Versija drukāšanai

Viens pats mājās – Makolijam Kalkinam 35
Trešdien, 26. augustā, 35 gadu jubileju atzīmē aktieris Makolijs Kalkins (attēlā), kurš pasaules slavu iemantojis, pateicoties palaidnīgā Kevina lomai filmā Viens pats mājās (Home Alone). Viņš savulaik tika dēvēts par Holivudas zelta puisēnu, taču nauda un popularitāte Makolijam nesusi vairāk likstu, nekā labumu.


1990. gadā uz ekrāniem iznāca ģimenes filma Viens pats mājās (Home Alone), kurā Kalkins atveidoja galveno lomu - puisēnu vārdā Kevins, kuru vecāki savas aizmāršības dēļ Ziemassvētkos atstāja mājās vienu pašu.

 

Filma guva galvu reibinošus panākumus, un divus gadus vēlāk tai tika radīts turpinājums. Arī otrā daļa izpelnījās milzīgu popularitāti, atnesot mazajam Kalkinam ne tikai visas pasaules slavu un ļaužu mīlestību, bet arī bagātību.

 

Kalkins tika dēvēts par vienu no daudzsološākajiem bērnu aktieriem, un Holivudas režisori viņam paredzēja spožu nākotni - par Kevina lomu viņš tika nominēts Zelta globusa balvai kā labākais aktieris.

 

1994. gadā Makolijs atveidoja galveno lomu filmā Bagātais Ričas (Richie Rich). Tāpat jāatzīmē fakts, ka 1991. gadā viņš piedalījās aizsaulē aizgājušā mūziķa Maikla Džeksona hita Black or White videoklipā.

 

Pēc tam, kad Kalkins bija nospēlējis bagātā Riča lomu, viņa karjera piedzīvoja lejupslīdi. Ilgus gadus Makolijs nepiedalījās nevienā kinofilmā, un uz ekrāniem viņš atgriezās tikai 2003. gadā lentē Party Monster.

 

Gadu vēlāk viņš piedalījās neatkarīgajā komēdijā Saved!, bet 2007. gadā uz ekrāniem iznāca komēdija Sex and Breakfast. Tiesa, centieni atgriezties kino apritē nevainagojās ar panākumiem, un Kalkina vārds arvien biežāk izskanēja dažādu skandālu un atkarības no heroīna dēļ.

 

Aktiera aizraušanās ar heroīnu gandrīz iedzina viņu kapā - tabloīdos regulāri parādījās ziņas, ka Kalkins pārdozēšanas dēļ nogādāts slimnīcā. Tiesa, tas viņam neliedza vairākus gadus būt attiecībās ar par vienu no pasaules seksīgākajām sievietēm atzīto aktrisi Milu Kunisu.

 

Pirms pāris gadiem Kalkins savu radošo garu centās izpaust mūzikā un mākslā. 2012. gadā viņš nodibināja grupu Pizza Underground, kura, kā jau tas noprotams pēc nosaukuma, spēlē citu autoru radītus un pasaulē zināmus hitus, oriģinālos dziesmu tekstus pārveidojot tā, lai saturs būtu par picām.

0
Autors:DELFI

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti